Ο μυθικός Σερ Μπόμπι Τσάρλτον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα στην οποία ο Τσάρλτον μεγαλούργησε για 17 ολόκληρα χρόνια, ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός μέσω ανάρτησης στα social media, που αναφέρει "Οι λέξεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές".

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρει πως "Ο Σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το club στέλνει συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Νόρμα, τις κόρες τους και όσους τον αγάπησαν".

Από την πλευρά της, η οικογένεια του Τσάρλτον αναφέρει: "Με μεγάλη λύπη αναφέρουμε ότι ο Σερ Μπόμπι αναπαύθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. «Θέλουμε να πούμε ‘ευχαριστώ’ σε όσους βοήθησαν για τη φροντίδα του και σε όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν. Θα θέλαμε να ζητήσουμε να γίνουν σεβαστές αυτές οι στιγμές για την οικογένεια".

Ο Τσάρλτον, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος "Σερ" για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της Μεγάλης Βρετανίας, θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και μία εξέχουσα προσωπικότητα, που απολάμβανε τον σεβασμό όλων στο Νησί.

Έγραψε τις πιο "χρυσές" σελίδες της καριέρας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1956-1973), αλλά και στην Εθνική Αγγλίας, με τη φανέλα της οποίας είχε τον εντυπωσιακό απολογισμό των 49 γκολ σε 106 εμφανίσεις, κατακτώντας μάλιστα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Ακόμα πιο αξιοζήλευτες είναι οι επιδόσεις του στη Γιουνάιτεντ, για λογαριασμό της οποίας κατέγραψε 758 συμμετοχές και 249 γκολ! Κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1968, τρία πρωταθλήματα Αγγλίας (1956-57, 1964-65, 1966-67) και ένα FA Cup (1962-63), ενώ επιβίωσε από το αεροπορικό δυστύχημα του 1958 στο Μόναχο, που ξεκλήρισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.