Facebook Pixel Από την Κόλαση, στον Παράδεισο οι «Κόκκινοι Διάβολοι», στην επίσημη πρώτη του «Mr. Ineos».
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-27 21:01:00

Από την Κόλαση, στον Παράδεισο οι "Κόκκινοι Διάβολοι", στην επίσημη πρώτη του "Mr. Ineos"

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να επέστρεψε στις νίκες, αλλά είδε κι έπαθε μέχρι να καταφέρει ν’ ανατρέψει, και μετά να λυγίσει 3-2 την αντίσταση μίας Άστον Βίλλα που, στο 5λεπτο 21’-26’ προηγείτο ήδη 0-2 στο «Ολντ Τράφορντ». 

 Ήταν η δεύτερη φορά, στη φετινή Premier League που οι «Red Devils» ανέτρεψαν σε 3-2 το αρχικό 0-2: η πρώτη ήταν στις 26 Αυγούστου, στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τη Νότινγκαμ την οποία συναντούν ξανά το ερχόμενο Σάββατο, στο «City Ground» πεπεισμένοι ότι μετά το εντυπωσιακό 1-3 μες στο Νιουκάσλ η κούρα του Εσπίριτο Σάντο θα εμφανίσει μία εντελώς διαφορετική Φόρεστ.

 Σε αντίθεση όμως με άλλα «3ποντα», από πλευράς ηθικού και αυτοπεποίθησης η συγκεκριμένη ανατροπή ήταν ίσως η σημαντικότερη και κυρίως ενδεικτική για τις προθέσεις του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ ν’ αλλάξει, ριζοσπαστικά ή σταδιακά τη νοοτροπία μίας Μάντσεστερ που, στην μετά Φέργκιουσον εποχή ξέχασε πως κερδίζονται οι τίτλοι ή τα τρόπαια.

 Η επένδυση του 71χρονου Βρετανού μεγιστάνα, στον χώρο των πετρελαιοχημικών, του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου του Ηνωμένου Βασίλειου με περιουσία 12.1 δις δολαρίων (στην κορυφή βρίσκονται οι Ινδοί Ιντούζια, με 17) και που ακούει και στο όνομα του «Mr. Ineos», ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ως προς την απόκτηση ενός μειοψηφικού πακέτου.

 

 Ύστερα από 13 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, και για να κάνει δικό του το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ράτκλιφ πλήρωσε στους Γκλέιζερς 1.25 δις στερλίνες ή 1.44 δις ευρώ εξασφαλίζοντας όμως τον πλήρη έλεγχο και τον πρώτο λόγο ως προς τη διαχείριση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Εν ολίγοις, εκείνος θ’ αποφασίζει για τις μεταγραφές ή τον προπονητή, εκείνος για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα ανακαίνισης του «Ολντ Τράφορντ» στα οποία θα συμβάλλει, προσωπικά με άλλα 300εκ. ευρώ.

 Για την ώρα, και μέχρι ν’ αποκτήσει μία πλέον σαφή εικόνα της ρεαλιστικής κατάστασης που επικρατεί στο (κόκκινο) Μάντσεστερ, ο Ράτκλιφ δεν αναφέρθηκε ούτε στα κακά, φετινά αποτελέσματα του Τεν Χαγκ (όπως τον διπλό αποκλεισμό σοκ, από Champions και Europa League, τις 8 ήττες στην Premier ή την 3η, μετά την Κρίσταλ Πάλας (με 18 γκολ) και τη Λούτον (21) χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.

 Αναφέρθηκε όμως στη λανθασμένη τακτική των όποιων προκατόχων του να επενδύσουν 70εκ. ευρώ για τον 31χρονο Βραζιλιάνο Καζεμίρο, προσφέροντάς του μάλιστα 4ετές συμβόλαιο με 12εκ. ευρώ το χρόνο. («Παράδειγμα προς αποφυγήν για έναν ναι μεν, καλό ποδοσφαιριστή, αλλά με πολλά χιλιόμετρα στα πόδια του», είπε την πρώτη ημέρα που επισκέφτηκε το Αρχηγείο της ομάδας στο Κάρινγκτον). Παράλληλα υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία του να επενδύσεις σε ταλαντούχους πιτσιρικάδες. Όπως για παράδειγμα τον 19χρονο Ισπανό- Αργεντινό, Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, που πέτυχε δύο από τα τρία γκολ σε βάρος της Άστον Βίλα ή τον 21χρονο Δανό, Ράσμους Χόιλουντ, που μπορεί να στοίχησε 95εκ. ευρώ και να χρειάστηκε 15 παιχνίδια ή 1026 λεπτά, μέχρι να πανηγυρίσει το πρώτοι του γκολ στο πρωτάθλημα, ήταν όμως το νικητήριο στο 3-2 με τους «Villans» και ίσως η αρχή για ένα καλύτερο μέλλον μίας ομάδας που ξέχασε να κερδίζει…             

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags