Η Γιουνάιτεντ, που αιφνιδιάζοντας τους πάντες έστειλε κάτω από τα δοκάρια της τον Αντρέ Ονανά, γιατί μετά από ειδική άδεια ζήτησε ν’ απουσιάσει από την πρεμιέρα του Καμερούν με τη Γουϊνέα, ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε μόλις στο 3’ με τον Χόιλουντ. Η Τόττεναμ αντέδρασε γρήγορα, ισοφάρισε στο 19’ με το 6ο γκολ, σε έξι παιχνίδια του Βραζιλιάνου Ριτσάρλισον, είχε και ένα οριζόντιο δοκάρι με τον Ρομέρο, πριν ο Ράσφορντ (40’) πανηγυρίσει το πρώτο του φετινό γκολ στέλνοντας τη Μάντσεστερ, προηγούμενη στ’ αποδυτήρια.

 Όλα αυτά υπό τα βλέμματα δύο Σερ: του θρυλικού, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ ή και Mr. Ineos, του δεύτερου πλουσιότερου Βρετανού που εξαγόρασε το 25% των μετοχών των Γκλέιζερ για ν’ αποκτήσει (όχι όμως πριν τα μέσα Φεβρουαρίου), την πλήρη διαχείριση και εκτελεστική δύναμη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 Μετά η Τόττεναμ ισοφάρισε γρήγορα, με τον Μπετανκούρ (46’) κυνηγώντας την ανατροπή όπως μπορούσε, ακόμη και με τις νέες τις μεταγραφές, τον Τίμο Βέρνερ, δανεικό από τη Λειψία και τον Ρουμάνου, Ράντου Ντραγκούσιν, που μέχρι την περασμένη εβδομάδα αγωνιζόταν στην Τζένοα και για τον οποίο ξοδεύτηκαν 35εκ. ευρώ.   

 «Εάν παίζαμε πλήρεις είμαι βέβαιος ότι θα κερδίζαμε», είπε ο Ποστέκογλου, που το Κύπελλο Ασίας το κατέκτησε, το ’15 από τον πάγκο της Αυστραλίας, που σέβεται την κάθε διοργάνωση, ίσως όμως θα προτιμούσε, τους βασικούς του παίκτες να τους έχανε σε κάποια άλλη χρονική στιγμή. Παρόλο τις όποιες δυσκολίες οι Spurs μπορεί να μην κατάφεραν να προσπεράσουν την Άρσεναλ, αλλά παραμένουν στην πρώτη 5άδα της Premier League, ενώ η Μάντσεστερ γλιτώνοντας τη 10η, φετινή ήττα ανέβηκε στην 7η με 32.

 Από την «κουτσουρεμένη», 21η αγωνιστική της Premier League ξεχώρισε το 0-0 ανάμεσα στην Έβερτον και την Άστον Βίλα (η πρώτη «λευκή» ισοπαλία του Έμερι από τότε που βρίσκεται στην Αγγλία, είτε στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, είτε στο Μπέρμινγκαμ),  που στέρησε από τους Villans την χαρά της προσωρινής, έστω κορυφής, παρέα με τη Λίβερπουλ.