Αυτό που αναμέναμε, έγινε πραγματικότητα και η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει μπλέξει για τα καλά! 

Σήμερα, έγιναν επίσημες οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη για παραβίαση των όρων που αφορούν το Financial Fair Play. Οι κατηγορίες αυτές αφορούν και την Έβερτον, με τους δύο συλλόγους να απειλούνται με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο ή ακόμη και με αφαίρεση βαθμών, κάτι που έχει ήδη συμβεί με τα ''ζαχαρωτά'' από τα οποία πρωτόδικά έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί.

Το ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο που ελέγχει τους ισολογισμούς, έκρινε πως η Νότιγχαμ έχει παραβιάσει τους όρους που θέλουν κάθε ομάδα να εμφανίζει αθροιστικές απώλειες 105 εκατομμυρίων λιρών σε βάθος τριετίας ή μέχρι 35 εκατομμυρίων λιρών ανά σεζόν. Η Νότιγχαμ παρουσίασε απώλειες 45,6 εκατομμύρια λίρες το περασμένο έτος και ''έσπασε'' τον συγκεκριμένο όρο.

Και οι δύο σύλλογοι άσκησαν έφεση και προσέλαβαν ειδικό νομικό επιτελείο, ζητώντας να μην επιβληθούν κυρώσεις. Η Νότιγχαμ Φόρεστ στηρίζει την υπερασπιστική της γραμμή, στην πώληση του Μπρένταν Τζόνσον στην Τότεναμ τον Αύγουστο του 2023 για 47,5 εκατομμύρια λίρες.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη εξέδωσε και ανακοίνωση, τονίζοντας πως:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ αναγνωρίζει την δήλωση της Premier League και επιβεβαιώνει ότι το κλαμπ ενημερώθηκε πως του απαγγέλλονται κατηγορίες για παραβίαση των όρων και των κανονισμών κερδοφορίας και βιωσιμότητας. Το κλαμπ θα συνεχίσει να συνεργάζεται σε απόλυτο βαθμό με την Premier League αναφορικά με αυτό το ζήτημα και είμαστε αισιόδοξοι για την πλήρη επίλυσή του και μία δίκαιη λύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε θέση ο Βαρούχας για όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού - Δύο τρανταχτά λάθη - Άκυρες οι γραμμές του VAR (Vid)