Facebook Pixel Ξεκίνησε το «casting» στη Λίβερπουλ, για τη μετά Κλοπ εποχή - Η έξοδος, με μεγαλειώδες στυλ του Γερμανού προπονητή
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-27 20:56:00

Ξεκίνησε το "casting" στη Λίβερπουλ, για τη μετά Κλοπ εποχή - Η έξοδος, με μεγαλειώδες στυλ του Γερμανού

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Τη σημασία του να είσαι «Κύριος», από την αρχή, έως το τέλος επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοινώνοντας, ότι η λήξη της τρέχουσας σεζόν δεν θα τον βρει πλέον στον πάγκο της Λίβερπουλ: όχι γιατί έχει άλλες προτάσεις, αλλά γιατί ξέμεινε από ενέργεια. Κουράστηκε και νιώθει την ανάγκη από μία περίοδο παύσης: ενός έτους, μπορεί όμως και παραπάνω.

Δεν είναι εύκολο το επάγγελμα του προπονητή. Έχει άγχος και καθημερινό στρες, ειδικά όταν οι στόχοι είναι, μόνιμα υψηλοί. Και φυσικά, δεν είναι ο πρώτος που βρέθηκε να παλεύει με τέτοιο δίλημμα. Το είχε πάθει και ο Γκουαρδιόλα, επί εποχών Μπαρτσελόνα. Οι Κόντε, Αντσελόττι, Μουρίνιο, Πραντέλι, Ζιντάν ή Σάκι, όλοι τους αναγκασμένοι να βγάλουν, για ένα διάστημα το καλώδιο από την πρίζα για να ξεκουραστούν ψυχικά και μετά να επιστρέψουν με περισσότερο φορτισμένες τις μπαταρίες.

Σε αντίθεση όμως με τους προηγούμενους, ο Κλοπ ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την παραίτησή του έξι μήνες πριν το τέλος της σεζόν, και ανεξάρτητα από το εάν θα καταφέρουν οι Reds να κατακτήσουν ή όχι την φετινή Premier League. «Όταν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις πλέον μέσα σου το 100% της ενέργειάς σου, σημαίνει ότι χρειάζεσαι ξεκούραση. Δεν ξέρω εάν θα είναι για ένα χρόνο ή για πάντα. Το βέβαιο είναι πάντως ότι, από σεβασμό στη Λίβερπουλ και τον κόσμο της, δεν θα προπονήσω ποτέ ξανά έναν αγγλικό σύλλογο ακόμη και αν αναγκαζόμουν να πεθάνω από την πείνα».

Δεν θα μπορούσε, δηλαδή να ήταν παρά μία έξοδος μεγαλειώδης, με στυλ. Κυρίως με σεβασμό, αφενός για τον εαυτό του, αφετέρου για τον κόσμο που τον λάτρεψε και λατρεύει από το ’15 και με τον οποίο μοιράστηκε χαρές και τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη, ένα νικημένο Champions League και, δεν έχει σημασία εάν δύο χαμένα.

 

Ήταν, αναμφισβήτητα μία παραίτηση γενναία, ευθεία και άμεση. Μία αναγκαστική και κυρίως δικαιωματική στάση, γιατί όπως έγραφε και ο Κοέλιο, «…θα πρέπει πάντα να περπατάμε προς έναν συγκεκριμένο στόχο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε, κάθε τόσο να σταματάμε για ν’ απολαύσουμε τη θέα».

Και έτσι, αναγκαστικά και αναπόφευκτα, στο Λίβερπουλ έχουν ήδη ξεκινήσει το «casting» για τον αντικαταστάτη του. Ένα από τα μεγάλα φαβορί μοιάζει να είναι ο Ισπανός Τσάμπι Αλόνσο, που οδηγεί τη Λεβερκούζεν ξανά στα ψηλά του γερμανικού ποδοσφαίρου. Αρέσουν όμως και δύο Ιταλοί, ο Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι, «αρχιτέκτονας» της Μπράιτον και ο Αντόνιο Κόντε, που έχει ήδη δουλέψει, και κερδίσει με Τσέλσι και Τόττεναμ. Ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μότα της Μπολόνια, ενώ από τη λίστα των υποψηφίων δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάσει το όνομα του Ζοσέ Μουρίνιο, που μετά την απόλυσή του από τη Ρόμα, και τη νέα απόρριψη προτάσεων από τη Σαουδική Αραβία, ίσως να ψάχνει μία μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στην Premier League.     

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags