Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς χαρακτήρισε ως μικρό κλαμπ τη Νότιγχαμ Φόρεστ και ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης προσβλήθηκε.

Ο Μάστερς επικρίθηκε αφού προσπάθησε να δικαιολογήσει τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος στους βουλευτές της Βρετανίας και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού πιστεύει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League δεν μίλησε σωστά όταν εμφανίστηκε και περιέγραψε τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Έβερτον ως «μικρούς συλλόγους» στη κοινοβουλευτική ακρόαση.

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ είπε ότι ο Ρίτσαρντ Μάστερς ενήργησε ανάρμοστα και ήταν απρόσεκτος. «Νομίζω ότι αυτό δεν ήταν κατάλληλο. Νομίζω ότι ήταν λίγο απρόσεκτο. Νομίζω ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Έβερτον είναι πολύ μεγάλες ομάδες και ίσως είναι μεγαλύτερες από αυτές που θεωρούμε σήμερα μεγάλες ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Έβερτον ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αφαίρεση βαθμών, καθώς κατηγορήθηκαν για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας.

Ο Μάστερς ρωτήθηκε εάν οι «μεγάλοι σύλλογοι» αντιμετωπίζονταν διαφορετικά σύμφωνα με τους κανόνες, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις 115 κατηγορίες εναντίον της πρωταθλήτριας της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι. Ο Masters απάντησε: «Οι τυπικές οδηγίες είναι για όλους, δεν είναι μόνο για τα μικρά κλαμπ».

Μαρινάκης: «Η μεγάλη ομάδα και οι μικρές ομάδες ίσως δεν είναι η κατάλληλη έκφραση»

Ο Μαρινάκης, μιλώντας στο συνέδριο για τη φυλετική και την ισότητα των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που φιλοξενεί η Φόρεστ, είπε ότι είναι δύσπιστος με τους όρους «μεγάλοι» και «μικροί» σύλλογοι, με βασικό μέτρο κατά τη γνώμη του να είναι το μέγεθος του κόσμου ενός συλλόγου.

«Η μεγάλη ομάδα και οι μικρές ομάδες ίσως δεν είναι η κατάλληλη έκφραση. Είναι μια ομάδα που έχει πολλή υποστήριξη ή που έχει πετύχει πολλές νίκες ή πολλά τρόπαια. Αλλά αν το αναλύσεις θα δεις ποιες είναι αυτές οι ομάδες, αυτές είναι οι ομάδες με τα μεγάλα πλήθη. Σπάνια είναι ομάδες χωρίς σταθερή βάση υποστηρικτών που κατακτούν ένα τρόπαιο. Βλέπεις τη δύναμη των υποστηρικτών σου στο έδαφος και ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά, η υποστήριξη σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το άθλημά μας», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κεραυνός" στον Ολυμπιακό: Έστειλε στη β’ ομάδα 11αδάτο παίκτη, τον κάλεσε σε απολογία - Ραγδαίες εξελίξεις!