Facebook Pixel Πόσο θ’ αντέξει η Λίβερπουλ, μετά την επιστροφή του "Κυκλώνα Χάαλαντ";
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-11 15:54:00

Πόσο θ’ αντέξει η Λίβερπουλ την πίεση, μετά την επιστροφή του "Κυκλώνα Χάαλαντ";

Sportdog Team

Τα δύο πρώτα γκολ του Νορβηγού, ύστερα από αναγκαστική «νηστεία» 2.5 μηνών θορύβησαν τους «Reds» ανήμερα δύο σπουδαίων ρεκόρ τους.

Στο 3-1 με την αδύναμη Μπέρνλι (χωρίς νίκη πριν από τα Χριστούγεννα, και στην 4η της ήττα στα τελευταία έξι παιχνίδια), η Λίβερπουλ σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στο «Άνφιλντ», σε αγώνα πρωταθλήματος, με 59.896 θεατές, ενώ ο Αλεξάντερ Άρνολντ έγινε ο πρώτος αμυντικός στην Ιστορία της Premier League με τις περισσότερες (58) ασίστ. Αρκούν όμως, στην ομάδα του Κλοπ για να διατηρηθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος;

Φυσικά και όχι. Οι ειδικοί, μάλιστα εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει η Σίτι στο ρετιρέ της Premier, όχι μόνο γιατί έχει στο χέρι της ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά γιατί η σταδιακή επαναλειτουργία του διδύμου Χάλαντ- Ντε Μπρόινε αποδεικνύονται τα γρανάζια που έλειπαν από τη μηχανή του Γκουαρδιόλα.

Στο 2-0 με την Έβερτον, ο Νορβηγός «γίγαντας», με το 16ο φετινό γκολ και τα δύο πρώτα του στο πρωτάθλημα από τις 25 Νοεμβρίου, από τότε δηλαδή που μία ενόχληση στο πόδι τον ανάγκασε να βγάλει τα παπούτσια του, οδήγησε τη Σίτι στη 10η συνεχόμενή της νίκη, σε όλες τις διοργανώσεις και 6η στο πρωτάθλημα διατηρώντας την στο -2 από τη Λίβερπουλ, αλλά με παιχνίδι λιγότερο.

Πίσω όμως από την, αναμφισβήτητη εκτελεστική του ικανότητα, βρίσκεται όμως και το μαγικό «ποδαράκι» του Ντε Μπρόινε με το εντυπωσιακό στατιστικό της συμμετοχής του, με 23 ασίστ στα τελευταία, ισάριθμα γκολ των «Citizens» δίνοντας έναν άλλον αέρα στους πρωταθλητές Ευρώπης που, την Τρίτη, στην Κοπεγχάγη στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Champions League, θα ξεκινήσουν, από τη Δανία την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Τα κομβικά, κρίσιμα παιχνίδια για τη μάχη του φετινού, αγγλικού «στέμματος» θα είναι πάντως εκείνα του επόμενου μήνα: το ντέρμπι του Μάντσεστερ της 3ης Μαρτίου και «καπάκι» το Λίβερπουλ- Σίτι της αμέσως επόμενης εβδομάδας. Ενώ ενδιάμεσα, η ομάδα του Κλοπ, περισσότερο ξεκούραστη και χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα προσπαθήσει να κατακτήσει το Carabao Cup ή πρώην Λιγκ- Καπ στον τελικό της 25ης Φεβρουαρίου, στο «Ουέμπλεϊ» με την Τσέλσι.           

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags