Facebook Pixel Το sportdog.gr στο ιστορικό παιχνίδι της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-12 15:40:00

Το sportdog.gr στο ιστορικό παιχνίδι της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Η Λίβερπουλ το Σάββατο (10/2) υποδέχθηκε την Μπέρνλι στο Anfield και επικράτησε με 3-1 κάνοντας ρεκόρ προσέλευσης θεατών στην Premier League. Το sportdog.gr ήταν εκεί και πήρε θέση στη νέα κερδκίδα «Anfield Road Stand».

Ακούγοντας το «You'll Never Walk Alone» από 59.896 θεατές είναι κάτι το συγκλονιστικό που δεν μπορεί να στο μεταφέρει η εικόνα της τηλεόρασης, όσο δυνατά να βάλεις τον ήχο. Το Άνφιλντ είναι ένα από τα γήπεδα που σε κάνουν να... ανατριχιάζεις ακόμα και αν δεν είσαι φαν των κόκκινων.

Το sportdog.gr και ο Γιώργος Βροντάκης βρέθηκε στο ιστορικό παιχνίδι της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ κόντρα στη Μπέρνλι για την 24η αγωνιστική της Premier League, σε ένα ματς που γράφτηκε ιστορία με 59.896 θεατές να το παρακολουθούν κάνοντας ρεκόρ προσέλευσης θεατών.

Μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν 58.757 φίλαθλοι σε ένα ματς με την Τσέλσι το 1949.

Το sportdog.gr θα προσπαθήσει με βίντεο και εικόνες να σας βάλει και εσάς στη θέση του... θεατή ενός αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεχάσετε τι έχει δει στη Super League. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς (ποδοσφαιρικούς) κόσμους.

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι γιορτή και διασκέδαση. Κανείς δεν πάει στο γήπεδο με σκοπό να βρίσει ή να παίξει ξύλο. Πριν τη σέντρα στο Λίβερπουλ - Μπέρνλι, οι οπαδοί των δύο ομάδων έκαναν μαζί βόλτες έξω από το Άνφιλντ, ενώ και φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο μπουτίκ των κόκκινων για να ψωνίσουν το αναμνηστικό τους.

Για να χαλαρώσει κάποιος πριν τη σέντρα του αγώνα μπορεί να κάτσει να απολαύσει το ποτό του, το φαγητό του, ή ακόμα και χωρίς να έχει τίποτα από όλα αυτά, παρακολουθώντας μια συναυλία που έχει στηθεί για την ημέρα του αγώνα και μόνο.

Όποιος βρεθεί στο Άνφιλντ μπορεί κάλλιστα να περάσει τον χρόνο, πολλές ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα κάνοντας μια βόλτα στις πύλες του Σάνκλι με την επιγραφή «You'll never walk alone» ή να πάει να φωτογραφηθεί με το άγαλμα του Μπομπ Πέισλι έξω από την επίσημη μπουτίκ του συλλόγου ή με το άγαλμα του Μπιλ Σάνκλι έξω από το μουσείο του συλλόγου.

Εκτός από αυτά, θα μπορούσε να επισκεφθεί το μνημείο των θυμάτων του Χίλσμπορο που είναι πάντα γεμάτο με λουλούδια και καντήλια.

Το μόνο κοινό που μπορείς να βρεις σε Ελλάδα και Αγγλία είναι το βρώμικο έξω από το γήπεδο, αλλά και τα κασκόλ, τα καπέλα, οι σημαίες κτλ.

Αστυνομικοί στον περιβάλλοντα χώρο του Άνφιλντ βρίσκονται μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτοί κάθονται πάνω στα άλογα τους, γνωρίζοντας πως πολύ σπάνια θα χρειαστεί να επέμβουν σε κάτι...

Φυσικά, στους 59.896 θεατές υπήρχαν άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική. Σίγουρα, θα ακούσεις και Έλληνες που είτε είναι μόνικοι κάτοικοι Αγγλίας, είτε ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Όσο πλησιάζει η ώρα του αγώνα, τόσο αυξάνεται η ουρά έξω από τις θύρες, αλλά η αναμονή δεν είναι μεγάλη. Με το που ανέβεις τα πρώτα σκαλιά, βρίσκεις αναψυκτήρια με φαγητό και ποτό που θέλεις, έχοντας όλων των ειδών. Χάμπουργκερ, πίτσα, hot dog κτλ.

Το sportdog.gr πήρε τη θέση του στην καινούργια κερδκίδα «Anfield Road Stand» που χρειάστηκε να ανέβεις αρκετά σκαλοπάτια, ενώ σε άλλες θύρες υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες για τους φίλους των κόκκινων. Η θέα από τη νέα κερκίδα είναι καταπληκτική με το εισιτήριο να αξίζει κάτι περισσότερο από 70 ευρώ.

Καταλαβαίνει πως το ματς είναι έτοιμο να αρχίσει, όταν ακούς από όλο το γήπεδο και με τα κασκόλ στα χέρια να τραγουδά το you will never walk alone.

Και ο αγώνας τελειώνει με τον Γιούργκεν Κλοπ να χαιρετά τον κόσμο με τις αγαπημένες του γροθιές...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags