Facebook Pixel Γιόρτασε η Σίτι τη Γιουνάιτεντ και πάει "καπάκι" στο Λίβερπουλ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-04 15:30:00

Τέλος οι πανηγυρισμοί: το μυαλό της Σίτι βρίσκεται ήδη στο "Άνφιλντ" για το big- match με την πρωτοπόρο

Sportdog Team

Επταήμερο «καυτών» ντέρμπι για την πρωταθλήτρια των πάντων, ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα: που αφού ταπείνωσε 3-1 τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, την ερχόμενη Κυριακή θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει και τη Λίβερπουλ μ’ έναν νέο άσο καλά κρυμμένο στο μανίκι της.

Τον 23χρονο Φιλ Φόντεν, γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών της Σίτι, που με δύο γκολ σε βάρος της «κόκκινης» Μάντσεστερ (το 11ο προσωπικό του στην Premier League και 18ο σε όλες τις διοργανώσεις), υπενθύμισε στον Ισπανό προπονητή του, ότι στην πανάκριβη συλλογή κοσμημάτων του, δεν βρίσκονται μόνο οι Χάλαντ ή Ντε Μπρόινε. Εισπράττοντας από τον Γκουαρντιόλα το κολακευτικό σχόλιο ως τον «πλέον πλήρη ποδοσφαιριστή του μήνα».

Για τη Σίτι ήταν η 17η νίκη, στα 19 τελευταία της παιχνίδια όλων των διοργανώσεων, ενώ όσον αφορά στη Γιουνάιτεντ, που είχε ανοίξει το σκορ με εκπληκτικό γκολ του Ράσφορντ ήταν η πρώτη φορά, ύστερα από 143 παιχνίδια που γνώρισε την ήττα, ενώ είχε προηγηθεί. «Παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι», είπε στο τέλος ο Τεν Χαγκ. Ψέματα, γιατί μετά το 0-1 η Γιουνάιτεντ κλείστηκε πίσω προσπαθώντας να κρατήσει το σκορ. Και την πάτησε. Παρόλο πάντως τα τρία γκολ, κορυφαίος των «κόκκινων διαβόλων» αναδείχθηκε ο Αντρέ Ονανά στον οποίο, κάποια στιγμή ένας φίλαθλος του φώναξε «Φόρτσα Μίλαν!», και ο Καμερουνέζος, πρώην τερματοφύλακας της Ίντερ, απλά γύρισε, τον κοίταξε και χαμογέλασε με χιούμορ.

Επόμενο «καυτό» ντέρμπι, η τιτανομαχία του «Άνφιλντ», με τη Λίβερπουλ να εξακολουθεί να ηγείται της βαθμολογίας με 63 βαθμούς, μόλις +1 από τη Σίτι και +5 από την Άρσεναλ, η οποία παίζει απόψε με την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Έρχεται όμως αντανακλαστική η απορία, για το πόσο διαφορετικό θα ήταν το big- match της ερχόμενης Κυριακής εάν η Λίβερπουλ δεν έβρισκε, στο 99’ (!) με τον Νούνιες το γκολ του χρυσού 3ποντου στην έδρα της Νότινγκαμ Φόρεστ…  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags