Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Άρσεναλ δείχνει τα δόντια της σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-05 12:46:00

Η Άρσεναλ δείχνει τα δόντια της σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έχει μπει με φόρα στο 2024 και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο...

Η Άρσεναλ πέρασε σαν σίφουνας από το Μπράμαλ Λέιν διασύροντας τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 6-0 και κατέγραψε πάρα πολλά ρεκόρ. Οι Λονδρέζοι παραμένουν δυνατά στην διεκδίκηση της Premier League και έγιναν η  πρώτη ομάδα φέτος που πετυχαίνει επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα και η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Αγγλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου που κερδίζει τρία συνεχόμενα εκτός έδρας με πέντε ή περισσότερα γκολ.

Η αρμάδα του Αρτέτα έχει και οιωνούς τίτλου, αφού έγινε η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που κερδίζει επτά ή περισσότερα παιχνίδια στην αρχή μιας χρονιάς με τις προηγούμενες τρεις να είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (9 παιχνίδια το 2009), Λίβερπουλ (7 παιχνίδια το 2020), Μάντσεστερ Σίτι (13 το 2021) και τότε όλες σοτ τέλος σήκωσαν το τρόπαιο.

Πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της πέντε γκολ σε εκτός έδρας αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας την μεγαλύτερη νίκη εκτός έδρας στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ και επέκτεινε το σερί της σκοράροντας για όγδοο ημίχρονο δύο ή περισσότερα γκολ.

Το επίπεδο της Άρσεναλ τραβάει την προσοχή

Δεν σταματούν, όμως, εκεί. Οι Gunners σκόραραν έξι γκολ στο ματς της 27ης αγωνιστικής της Premier League και πήραν ένα ρεκόρ που ανήκε στους Πολίτες της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός γκολ που σημειώθηκε σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια, όπου η ομάδα του Λονδίνου σημείωσε 31 γκολ και οι σίτιζενς 28 την περίοδο 2017-18.

Τον Φεβρουάριο η Άρσεναλ καθιερώθηκε ως η αγγλική ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας που σημείωσε τα περισσότερα γκολ. Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση μοιράζεται με αυτό που παρουσιάζουν σε αμυντικό επίπεδο, αφού υπάρχουν μόνο 3 γκολ που έχουν δεχτεί στην Premier League το 2024. Συνολικά, οι κανονιέρηδες έχουν πετύχει 68 γκολ και έχουν δεχθεί 23, δίνοντάς τους διαφορά τερμάτων +45 .

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags