Facebook Pixel Μας κουράσατε και μας αηδιάσατε
Ποδόσφαιρο
| 2012-02-12 13:44:00

Μας κουράσατε και μας αηδιάσατε

Μας κουράσατε και μας αηδιάσατε

Ποιοτικά και τεχνικά το χθεσινό παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ ήταν φτωχό. Ομάδες αργές, βαρετές, χωρίς φαντασία. Αμφότερες. Σε όλα τ' άλλα, έδωσαν ρέστα. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Το «fanzine» των οπαδών της Λίβερπουλ είχε στο πρωτοσέλιδο φατσούλα που παρέπεμπε στις κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν και τίτλο «Ο Σουάρες είναι αθώος».

Ετρεχαν οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε κατάσχεση των εντύπων, για να προλάβουν τα χειρότερα. Στο ημίχρονο επιστρατεύτηκαν αστυνομικοί και άντρες του προσωπικού ασφάλειας του γηπέδου, ώστε να χωρίσουν τον Λουίς Σουάρες απ' τον Πατρίς Εβρά. Στο τέλος της αναμέτρησης ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον είπε πως ο Σουάρες δεν πρέπει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο στην Αγγλία.

Μα τέτοια ευθιξία από τον προπονητή που προφανώς ουδέν μεμπτόν έβλεπε σε μερικές συμπεριφορές που είχαν κάποιοι δικοί του ποδοσφαιριστές παλαιότερα; Ο Ρόι Κιν για παράδειγμα. Ο Ερίκ Καντονά.

Δυστυχώς, όταν οι ομάδες δεν παίζουν καλά, οι προπονητές αναζητούν άλλα πράγματα, ώστε να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης προς αυτά. Αποτέλεσμα;

Ολοι τους φταίνε για τη μετατροπή αναμέτρησης που κάποτε μαγνήτιζε σε κάτι το αηδιαστικό. Το άρρωστο. Αλλά συνέφερε. Γιατί να ασχολείται ο Φέργκιουσον με τον Εβρά, που αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Γιουνάιτεντ; Γιατί να ασχοληθεί με τον Φέρντιναντ που δεν «στρίβει»;

Γιατί να ασχοληθούν οι της Λίβερπουλ με τον Αντι Κάρολ που στο 90% των παιχνιδιών που παίζει απλώς συναγωνίζεται τον Φερνάντο Τόρες για την πιο αποτυχημένη μεταγραφή της τελευταίας διετίας;

Μα επειδή δεν τους συμφέρει να δουν και την πτώση επιπέδου των ομάδων τους και τη συνολική πτώση επιπέδου της τρέχουσας Πρέμιερ Λιγκ. Οι συμπεριφορές όλων, μαζί και του Σουάρες που αρνήθηκε χειραψία στον Εβρά, είναι αρρωστημένες, οπαδικές και ανάξιες των συλλόγων που εκπροσωπούν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags