Facebook Pixel Το κρίσιμο ραντεβού της 31ης Μαρτίου
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-11 14:36:00

Η "καυτή" διαδρομή προς τον αγγλικό τίτλο, και το κρίσιμο ραντεβού της 31ης Μαρτίου

Sportdog Team

Τρεις ομάδες ασφυκτικά κλεισμένες σ’ έναν μόνο βαθμό, η Άρσεναλ 64), η Λίβερπουλ (64) και η Μάντσεστερ Σίτι (63) έχουν ακόμη στη διάθεσή τους δέκα παιχνίδια για ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα «φώτο- φίνις» των τελευταίων χρόνων στην Premier League.

Αδύνατον να γίνουν πάσης φύσεως προβλέψεων, ούτε, που λέει ο λόγος με… κληρονομικό χάρισμα: με μία πρώτη ματιά ωστόσο, η Σίτι ίσως να έχει μπροστά της ένα ελαφρώς δυσκολότερο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες διεκδικήτριες. Έχει όμως την πείρα, και κυρίως το υλικό για να κατακτήσει κι ένα 5ο συνεχόμενο στέμμα.

Με δεδομένη την αναβολή, λόγω προημιτελικών Κυπέλλου Αγγλίας (Σίτι- Νιουκάσλ, Τσέλσι- Λέστερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ), των αγώνων της ερχόμενης αγωνιστικής, Άρσεναλ- Τσέλσι (προγραμματισμένο για τις 16 Μαρτίου), Έβερτον- Λίβερπουλ και Μπράιτον- Μάντσεστερ Σίτι (για τις 17/3), παιχνίδια που πιθανότατα θα γίνουν τέλος Μαϊου, το ενδιαφέρον μεταφέρεται για τις 31 Μαρτίου στο «Etihad» για το big- match ανάμεσα στη Σίτι και την Άρσεναλ. Το ντέρμπι του  Πεπ Γκουαρντιόλα με τον επί χρόνια βοηθό του, σε Μπάγερν Μονάχου, αλλά και Σίτι, Μίκελ Αρτέτα. Το δεύτερο συνεχόμενο των «Citizens» μετά το επεισοδιακό 1-1 του «Άνφιλντ», όπου ο Κλοπ ακόμη ωρύεται για το πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του στο 98ο λεπτό, ύστερα από «γκρέμισμα» του Ντοκού σε βάρος του Μακ Άλιστερ. «Ήταν 100% φάουλ», είπε ο Γερμανός. «Ήταν ακούσιο: πήγαινε καθαρά για τη μπάλα», του απάντησε ο διαιτητής Όλιβερ.

Από τις τρεις διεκδικήτριες, η Άρσεναλ διανύει φαινομενικά την καλύτερη φόρμα όλων προερχόμενη από 8/8 νίκες στα τελευταία της οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος. Ακολουθούν η Σίτι με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες και η Λίβερπουλ με 6 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία. Εδώ που φτάσαμε όμως, τα στατιστικά είναι απλά ένας τρόπος να πεις ψέματα με αριθμούς: οι αλήθειες και οι ετυμηγορίες θα φανούν στην πορεία, με δεδομένο ότι και οι τρεις έχουν ν’ αντιμετωπίσουν «ενοχλητικούς» αντιπάλους. Ας διαβάσουμε, αναλυτικά ποιους.

3.4: Μάντσεστερ Σίτι- Άστον Βίλλα και Λούτον- Άρσεναλ.

4.4: Λίβερπουλ- Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

6.4: Κρίσταλ Πάλας- Μάντσεστερ Σίτι και Μπράιτον- Άρσεναλ.

7.4: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ.

13.4: Άρσεναλ- Άστον Βίλλα και Μάντσεστερ Σίτι- Λούτον.

14.4: Κρίσταλ Πάλας- Λίβερπουλ.

20.4: Γουλβς- Άρσεναλ, Τόττεναμ-Μάντσεστερ Σίτι και Φούλαμ- Λίβερπουλ.

27.4: Τόττεναμ- Άρσεναλ, Νότινγκαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Σίτι και Ουέστ Χαμ-Λίβερπουλ.  

4.5: Λίβερπουλ- Τόττεναμ, Μάντσεστερ Σίτι- Γουλβς και Άρσεναλ- Μπόρνμουθ.

11.5: Άστον Βίλλα- Λίβερπουλ, Φούλαμ- Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Άρσεναλ.

19.5: Λίβερπουλ- Γουλβς, Μάντσεστερ Σίτι- Ουέστ Χαμ και Άρσεναλ- Έβερτον. Συν τα εξ’ αναβολής, του Μαρτίου, Έβερτον- Λίβερπουλ, Μπράιτον- Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ- Τσέλσι…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags