Facebook Pixel Η συγγνώμη μας και του Σουάρες
Ποδόσφαιρο
| 2012-02-13 14:18:00

Η συγγνώμη μας και του Σουάρες

Η συγγνώμη μας και του Σουάρες

Πρώτα η συγγνώμη μας. Το περιοδικό που παρέπεμπε στην Κου Κλουξ Κλαν στο παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ ανήκε στους οπαδούς της πρώτης και ήταν άσχημα ειρωνικό προς τον Λουίς Σουάρες και τη Λίβερπουλ.

Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης...

Λανθασμένα το αποδώσαμε χθες στους τελευταίους. Αφαιρούμε, λοιπόν, έναν πόντο ντροπής απ' τη Λίβερπουλ για όσα έγιναν προχθές και τον δίνουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δίνουμε και έναν σε μας για το λάθος μας.

Χθες η πλειοψηφία των βρετανικών ΜΜΕ στάθηκε στην τοποθέτηση του σερ Αλεξ Φέργκιουσον περί αποπομπής του Λουίς Σουάρες απ' τη Λίβερπουλ. Λογικό. Πουλάει περισσότερο αυτή η ατάκα. Οι περισσότερο σοβαρές εφημερίδες, όμως, έβγαζαν απογοήτευση. Αναρωτιούνταν αν όλα όσα είδαν στο «Ολντ Τράφορντ» αποτελούσαν παραγωγή του Ντον Κινγκ και συμφωνούσαν. Οσα έγιναν, ντρόπιασαν το ποδόσφαιρο.

Ολες οι υποσχέσεις που δίνονταν την εβδομάδα πριν από το παιχνίδι έμειναν λόγια. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Μάρτιν Σκρτελ, όπως μάθαμε χθες, στα αποδυτήρια ώστε ο Πατρίς Εβρά με τον Λουίς Σουάρες να μην έρθουν στα χέρια. Αποτέλεσμα; Ουδείς να ασχολείται με το πεντακοσιοστό παιχνίδι του Γουέιν Ρούνεϊ, με το ότι σημείωσε δύο γκολ ενώ μετρούσε τόσα σε δεκαεννέα παιχνίδια με τη Λίβερπουλ πριν απ' αυτά.

Και ποια είναι η λύση; Αν οι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές Πατρίς Εβρά και Λουίς Σουάρες αδυνατούν να παίξουν το ρόλο που υποχρεούνται, να αποτελούν δηλαδή πρότυπα συμπεριφοράς προς όλους, ειδικά τους μικρούς σε ηλικία που παρακολουθούν το αγγλικό ποδόσφαιρο, ας απομακρυνθούν και οι δύο.

Ούτε οι διαιτητές ούτε οι άλλοι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στα τερτίπια τους και τις προσωπικές διαφορές τους. Χθες, ο Σουάρες ζήτησε συγγνώμη και παραδέχτηκε ότι έπρεπε να δώσει το χέρι του στον Εβρά. Εκανε το πρώτο σωστό βήμα για την επιδιόρθωση των πραγμάτων. Αλλά πρέπει να το κάνουν κι άλλοι. Οχι μόνον αυτός.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags