Facebook Pixel Οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες εκπλήξεις στην φετινή Premier League
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-12 12:30:00

Οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες εκπλήξεις στην φετινή Premier League

Sportdog Team
Οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες εκπλήξεις στην φετινή Premier League

Το πρωτάθλημα της αγγλικής Premier League είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο. Μάλιστα, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα, είναι ότι όλες οι ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και οι ομάδες που επενδύουν τεράστια χρηματικά ποσά, είναι πολύ πιθανό να χάσουν από άλλες που δεν έχουν επενδύσει τόσα πολλά. Για το λόγο αυτό μάλιστα, υπάρχουν πάντα ομάδες οι οποίες περιμένουμε να πάνε καλά στην αρχή της σεζόν και όταν πλησιάζουμε στο τέλος βλέπουμε ότι τελικά δεν βρίσκονται τόσο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, όσο θα περιμέναμε. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και από την αντίθετη πλευρά, που στην ουσία υπάρχουν κάποιες ομάδες που προσπερνούν τις προσδοκίες που έχουμε για αυτές. Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν, θα αναφερθούμε στις πιο ευχάριστες και πιο δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δυσάρεστες εκπλήξεις

Σε αυτό το σημείο εντοπίζουμε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου, που όμως δεν έχουν καταφέρει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η αλήθεια είναι ότι η Γιουνάιτεντ μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στο να επενδύει μεγάλα χρηματικά ποσά και να μην καταφέρνει να πετύχει κάτι αξιόλογο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τη δικαιολογούμε και φέτος. Οι κόκκινοι διάβολοι έχουν μείνει εκτός των θέσεων του Champions League και γενικότερα έχουν βασανίσει και φέτος κατά πολύ τους οπαδούς τους, οι οποίοι κάθε χρόνο ξεκινούν τη χρονιά με προσδοκίες και τελειώνουν τη σεζόν απογοητευμένοι. Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και σε αυτούς που παίζουν στοίχημα live , που στην ουσία βλέπουν την ομάδα να τρώει γκολ και μετά παίζουν ότι θα το γυρίσει, αλλά αυτό συμβαίνει αρκετά σπάνια.

Τσέλσι

Από πέρσι περιμέναμε να δούμε την ομάδα της Τσέλσι να έχει πρόοδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Λονδίνου φιγουράρει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Ένα στοιχείο που δείχνει το πως παίζει η ομάδα φέτος, είναι ότι κινδυνεύουν να σπάσουν το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα ποτέ στην ιστορία της. Το γεγονός ότι η Τσέλσι έφτασε στον τελικό του Carabao Cup, έδωσε λίγο ενδιαφέρον στους οπαδούς της, αλλά σε γενικές γραμμές η ομάδα έχει ήδη απογοητεύσει.

Ευχάριστες εκπλήξεις

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν και οι ομάδες που δεν περιμέναμε να δούμε τόσο ψηλά στη βαθμολογία, αλλά η αλήθεια είναι ότι για φέτος τους βγάζουμε το καπέλο.

Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα βρίσκεται εντός της τετράδας που οδηγεί στο Champions League. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να περιγράψει το μέγεθος της επιτυχίας για την ομάδα του Ουνάι Έμερι. Επίσης, αυτό επιτεύχθηκε σε παρά τους τρεις σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ομάδα φέτος. Η Βίλα αυτή τη στιγμή, είναι η μόνη ομάδα που πάει να σπάσει το μονοπώλιο της πρώτης εξάδας στην Premier League και πρόκειται να μπει στην Ευρώπη έπειτα από 13 χρόνια. Οπότε, μπορεί να θεωρείται μία επιτυχημένη ομάδα για φέτος.

Τότεναμ

Ήταν ένα κοινό μυστικό, ότι εάν φέτος η Τότεναμ έπαιρνε ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια τότε η χρονιά θα θεωρούνταν αξιοπρεπής. Οπότε, το γεγονός ότι οι τα σπυρούνια κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσουν εντός της τετράδας, μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες για τη σεζόν 2023-24.

Συμπέρασμα

Το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, είναι ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε εκπλήξεις μέσα στη σεζόν, ευχάριστες και δυσάρεστες. Οι δύο μεγαλύτερες απογοητεύσεις για τη φετινή χρονιά, μπορούμε να πούμε ότι είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι, αφού αμφότερες περιμέναμε να δούμε περισσότερα από αυτά που γίνονται πραγματικά. Παρόλα αυτά, στην αντίπερα όχθη, έχουμε και τις ομάδες που δεν περιμέναμε να φτάσουν τόσο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά εν τέλει το έκαναν. Αυτές λοιπόν είναι η Τότεναμ, αλλά και η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν, η Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags