Γιούργκεν Κλοπ: Καθώς ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το «Άνφιλντ», ο Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι δεν θα ξεχάσει ούτε μια μέρα από την θητεία του στη Λίβερπουλ.

«Μια δεκαετία στη ζωή σου είναι τεράστια, αλλά δεν θα ξεχάσω ούτε μια μέρα γιατί βρήκα τους καλύτερους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ και το έκανα για τον καλύτερο σύλλογο που φανταζόμουν ποτέ», είπε ο Κλοπ στους δημοσιογράφους στην τελευταία του  συνέντευξη Τύπου ενόψει αγώνα.

Ο Κλοπ, ο οποίος εντάχθηκε στον σύλλογο το 2015, θα παρουσιαστεί την Κυριακή  εναντίον της Γουλβς στην Premier League στο 491ο παιχνίδι του στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Θα είναι μια συγκινητική περίσταση καθώς οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα πουν «auf wiedersehen» σε έναν άνθρωπο που βοήθησε να μεταμορφωθεί ο σύλλογος, πανηγυρίζοντας επτά τρόπαια.
 
Ο Κλοπ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του σεζόν ως επικεφαλής, λέγοντας ότι είχε ξεμείνει από ενέργεια. «Ήταν η πιο έντονη εβδομάδα της ζωής μου, αποχαιρετώντας τόσους πολλούς ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να προσποιούμαστε ότι είναι μια κανονική εβδομάδα», είπε ο Κλοπ στους δημοσιογράφους. 

«Το παιχνίδι κόντρα στη Γουλβς, είμαι ρεαλιστής, αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι. Λοιπόν, είναι συνήθως δουλειά, αλλά ενώ γνωρίζουμε όλα θα είναι διαφορετικά. Το να λες αντίο δεν είναι ποτέ ωραίο, το να το λες χωρίς να νιώθεις πληγωμένος ή λυπημένος θα σήμαινε ότι ο χρόνος μαζί δεν ήταν υπέροχος. Πέρασα υπέροχα.»

Ερωτηθείς να ανατρέξει στη θητεία του, ο Κλοπ είπε ότι δεν μετάνιωσε παρά το γεγονός ότι δύο φορές έχασε τους τίτλους της Premier League με έναν μόνο βαθμό από τη Μάντσεστερ Σίτι:

«Είμαι απολύτως καλά. Ξέρω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε περισσότερα, αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό», είπε.  «Το να χάσεις τον τίτλο για έναν βαθμό δεν ήταν μεγάλη εμπειρία, αλλά δείχνει ότι είσαι πραγματικά καλός. Οι σχεδόν νίκες δεν θα είναι στα βιβλία της ιστορίας, αλλά δεν μπορείς να το δεις έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο ή διαφορετικά.

Το να είσαι στον τελικό του Champions League τρεις φορές είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Δεν θα ήμουν χαρούμενος αν πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω περισσότερα, δεν θα μπορούσα. Θα μπορούσε κάποιος άλλος να τα είχε πάει καλύτερα; Πιθανότατα. Αλλά δεν μπορούσα. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο κόσμος, και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ήμασταν απολύτως καλά.»

Ο Κλοπ είπε ότι είχε πλημμυρίσει από μηνύματα από τους οπαδούς της Λίβερπουλ στη προετοιμασία του αποχαιρετιστηρίου του αγώνα: «Σε ανθρώπους αρέσεις μέχρι να τους απογοητεύσεις, και δεν νομίζω ότι απογοητευτήκαμε ποτέ», είπε. «Είχα τόσα πολλά email και γράμματα τους τελευταίους μήνες. Αν απαντήσω σε όλα, θα πρέπει να είμαι εδώ έως το 2028, οπότε ζητώ συγγνώμη που δεν απάντησα σε όλα. Σε μερικά από αυτά τα γράμματα, ξέσπασα σε κλάματα διαβάζοντας για το τι σημαίνει ο σύλλογος για κάποιους ανθρώπους».

Ο Γερμανός προπονητής δήλωσε επίσης ότι θα ψήφιζε για την κατάργηση του VAR στην Premier League, λέγοντας ότι οι άνθρωποι που χειρίζονται το σύστημα δεν είναι αρκετά καλοί.

«Ψηφίζουν κατά του τρόπου χρήσης του, κάτι που σίγουρα δεν είναι σωστό», είπε ο Κλοπ. «Με τον τρόπο που το κάνουν θα το καταψήφιζα γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σωστά. Δεν νομίζω ότι το VAR είναι το πρόβλημα, είναι το πώς το χρησιμοποιούν. Δεν μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους, προφανώς είναι ξεκάθαρο ότι τους χρειάζονται. Λοιπόν, ναι, θα ψήφιζα υπέρ της κατάργησης του VAR. H Γουλβς ήταν η πιο άτυχη ομάδα από τις αποφάσεις VAR, ήταν τρελοί απέναντι στη Γουλβς».