Facebook Pixel Η αλλαγή των γηπεδούχων άλλαξε τα δεδομένα
Ποδόσφαιρο
| 2012-03-12 19:30:00

Η αλλαγή των γηπεδούχων άλλαξε τα δεδομένα

Η αλλαγή των γηπεδούχων άλλαξε τα δεδομένα

Από την αρχή του χρόνου η Σάντερλαντ έχει δείξει ότι κάτι αλλάζει στην αγωνιστική της συμπεριφορά. Αυτό το πιστοποιούν τα αποτελέσματα έχει φέρει στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Διαβάστε την ανάλυση της νίκης της Σάντερλαντ κόντρα στη Λίβερπουλ.

Σε σύνολο 16 αγώνων από τον Ιανουάριο έχει 11 νίκες , 3 ισοπαλίες και δύο ήττες (από Τσέλσι και Άρσεναλ). Ο νέος προπονητής της Μάρτιν Ο’ Νηλ, ανέλαβε 5 Δεκεμβρίου 2011, αφού δοκίμασε το 4-4-1-1 και το 4-5-1, είδαμε στον αγώνα με την Λίβερπουλ να αλλάζει και να χρησιμοποιεί σχήμα με δύο επιθετικούς. Αποδείχθηκε ότι σωστά έκανε και το ερώτημα είναι: διάβασε τόσο καλά το παιχνίδι ή η Λίβερπουλ έχει χάσει το πλεονέκτημα να προκαλεί φόβο στους αντιπάλους της?

Από την άλλη, η γνώριμη Λίβερπουλ. Με την μπάλα στην κατοχή της , χωρίς επιθετικούς αυτοματισμούς, «τραβηγμένες» ατομικές προσπάθειες, επιθετική δυστοκία, έλλειψη συνοχής, έκανε το θεατή να μην καταλαβαίνει με ποιον τρόπο θα πετύχαινε τέρμα και θα έβγαινε νικήτρια. Κατέχει το διόλου τιμητικό ρεκόρ, της ομάδας με το χειρότερο ποσοστό των ευκαιριών που μετατρέπονται σε τέρματα στην Premier League, με 8,6% επιτυχίας.
Για την Σάντερλαντ γνωρίζαμε ότι έχει δεχθεί τα περισσότερα τέρματα από κεφαλιές στο πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ στον αγώνα έκανε ίσως τις λιγότερες σέντρες από κάθε άλλο παιχνίδι και δεν ξεκίνησε ο Κάρολ στην βασική ενδεκάδα, κάτι που κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες θα ήταν απειλή μέσα στην περιοχή. Αντί αυτού ο Σουάρεζ με το παιχνίδι του ανέδειξε man of the match τον Τέρνερ με τις επεμβάσεις του.

Το παιχνίδι της Σάντερλαντ

Ο προπονητής Ο΄Νηλ επέλεξε να χρησιμοποιήσει δύο επιθετικούς και να πιέσει την άμυνα της Λίβερπουλ σε όλο τον αγώνα.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags