Και στο ποδόσφαιρο, έχει ιδιαίτερη εφαρμογή, αφού η «πόρνη», που έλεγε και ο Όσιμ, μπορεί να σε εκθέσει ανά πάσα στιγμή.

Δεν θα ασχοληθώ αυτή την φορά με τα του πρωταθλήματος μας. Που διαθέτει ουκ ολίγους φαφλατάδες, με ρεσιτάλ βλακείας κάθε εβδομάδα. Θα πάω λίγο μακρύτερα, μέχρι το Μάντσεστερ. Βέβαια ο Μαντσίνι, Άγγλος δεν είναι, αλλά όφειλε να έχει αλλάξει λίγο τις συνήθειες του και να πορευόταν με την κλασσική Βρεττανική αυτοσυγκράτηση, αντί να παρασύρεται από τον ιταλικό ταμπεραμέντο του.

Ακόμη ηχούν στα αφτιά μας οι περίφημες φράσεις του, μετά το ματς με την Μπάγερν: «με εμένα αυτός δεν θα ξαναπαίξει στην Σίτυ». Έλα όμως, που οι στραβοτιμονιές του αλενατόρε, θα τον κάνουν λίαν συντόμως να καταπιεί τις λέξεις αυτές και να χρήσει βασικό, 5 μήνες μετά, τον Κάρλος Τέβες.

Η σφαλιάρα από την Σουόνσι, που έφερε στην κορυφή τον «παππού» και την Γιουνάιτεντ εκ νέου, προκάλεσε τόσους τριγμούς στα αποδυτήρια, που τώρα ψάχνουν στο Εμιρεϊτς, έναν από μηχανής Θεό. Ο Ρίτσαρντς ζήτησε δημόσια την επαναδραστηριοποίηση του «Απάτσι», Μπαλοτέλι και Τουρέ αντάλλαξαν ολίγα «γαλλικά» στην Ουαλλία και ο Μαντσίνι, βλέπει τα «φαντάσματα» του Γκουαρδιόλα και του Μουρίνιο, να προσγειώνονται στο Αμπού Ντάμπι, για συνομιλίες με τους Άραβες ιδιοκτήτες της Σίτυ.

Δεν είναι και λίγο πράγμα να διαχειρίζεσαι δις, να μπορείς να πάρεις οποιονδήποτε παίκτη και να κινδυνεύεις να απολέσεις τον τίτλο, από Ουαλλούς… Και αν έχει φροντίσει στο προηγούμενο διάστημα, να προσπαθήσει να αντιστρέψει το κλίμα, κάνοντας και πάλι δεκτό στην ομάδα τον παίκτη, οι κατηγορίες του Τέβες, ότι του συμπεριφέρθηκε «σαν σκύλο» ο προπονητής του, δεν προοιωνίζουν καλά ξεμπερδέματα για τον Ιταλό κόουτς. Αφήστε, που με τα κιλά, που είδα τον Αργεντινό στο πρόσφατο ματς με τις ρεζέρβες της Σίτυ, όχι σε 10 μέρες, που λέει ο κόουτς, ούτε σε 10 εβδομάδες δεν θα είναι στην κατάσταση, που απαιτεί ο υψηλός συναγωνισμός του Αγγλικού πρωταθλήματος. Μόνον εάν η αύρα του αποδειχθεί αρκετή, ίσως τελικά κάνει την διαφορά….

ΥΓ Και αυτή η ρημάδα η τεχνολογία, σε κάνει π… πλέον. Παλιότερα έλεγες κάτι, το έπαιρνε ο αέρας, χανόταν. Μόνο τα γραπτά ήταν για πάντα εκεί. Verba volant, scripta manent, που έλεγαν και οι πρόγονοι του Ρομπέρτο. Αλλά τώρα;Googlaρεις και όλα είναι στο πιάτο σου. Και δεν μπορείς να ξεφύγεις.

Πηγή: pamesports.gr