Μία αγωνιστική και τρία παιχνίδια έμειναν για να ολοκληρωθεί η φετινή Premier League, την ώρα που μόνο η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και η δεύτερη Άρσεναλ έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην league phase του Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Παράλληλα, "πανικός" επικρατεί στις θέσεις ακριβώς από κάτω τους, καθώς διακυβεύονται τρία επιπλέον εισιτήρια για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης τα οποία διεκδικούν πέντε ομάδες, οι οποίες, μάλιστα, έχουν απόσταση μεταξύ τους ένα βαθμό.

Χαμός στην Premier League για τα εισιτήρια του Champions League!
Αναλυτικά, η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να μπει για τα καλά στο παιχνίδι, καθώς επικράτησε με 2-1 επί της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο και απέχει μόλις ένα βαθμό από την τρίτη Νιουκάστλ. Οι Φόρεστερς για να μπουν στην πεντάδα θα πρέπει αρχικά να κερδίσουν τελευταία αγωνιστική την Τσέλσι στο "Σίτι Γκράουντ", και από εκεί και πέρα να περιμένουνκάποιο στραβοπάτημα από την Άστον Βίλα, η οποία αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" , ή την Νιουκάστλ, η οποία υποδέχεται την Έβερτον στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ". Επιπλέον, υπάρχει και το πιο ακραίο σενάριο, στο οποίο η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο αυτή τη στιγμή, δεν καταφέρει να κερδίσει είτε την Μπόρνμουθ είτε τη Φούλαμ.

Από την άλλη, το θετικό για τη Νότιγχαμ είναι πως αν καταφέρει και επικρατήσει επί της Τσέλσι θα εξασφαλίσει σίγουρα την παρουσία της στη league phase του Europa League, γεγονός που κάνει την εν λόγω αναμέτρηση να έχει ύφος τελικού, αφού η 7η θέση οδηγεί στα προκριματικά (πλέι οφ) του Conference League, καθώς το άλλο εισιτήριο για το Europa League εξασφάλισε η Κρίσταλ Πάλας, η οποία κατάφερε να κατακτήσει το FA Cup, κερδίζοντας στον τελικό τη Μάντσεστερ Σίτι.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι βασικό κριτήριο στην ισοβαθμία είναι η διαφορά τερμάτων. Η Νότιγχαμ (+13 γκολ) υπερτερεί μόνο της Άστον Βίλα (+9 γκολ) σε πιθανή ισοβαθμία και υστερεί σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες. Αυτό σημαίνει ότι αν η Νότιγχαμ φέρει ισοπαλία με την Τσέλσι και ισοβαθμίσει με τη Βίλα στους 66 βαθμούς ( προϋποθέτει αυτό ήττα της Βίλα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), τότε και πάλι θα κερδίσει μία θέση και θα τερματίσει 6η.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η Premier League:

37η αγωνσιτική:

19/5   Μπράιτον - Λίβερπουλ

20/5   Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ

20/5   Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς

38η αγωνσιτική:

25/5   Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι

25/5   Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα

25/5   Λίβερπουλ - Κρίστλ Πάλας

25/5   Σαουθάμπτον - Άρσεναλ

25/5   Νότιγχαμ Φόρεστ - Τσέλσι

25/5   Τότεναμ - Μπράιτον

25/5   Νιουκάστλ - Έβερτον

25/5   Ίπσουιτς - Γουέστ Χαμ

25/5   Μπόρνμουθ - Λέστερ

25/5   Γουλβς - Μπρέντφορντ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)