Μόλις πριν από τρία χρόνια, η ιστορία του Ντάνι Γκάθρι φαινόταν να οδεύει προς τη λήθη. Ο πρώην μέσος των Λίβερπουλ, Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ και Μπόλτον, μεταξύ άλλων, είχε κηρύξει πτώχευση αφού είχε συσσωρεύσει χρέη από τζόγο άνω των 150.000 ευρώ.

Ήταν ένα τραγικό αποτέλεσμα για έναν παίκτη που κάποτε μοιραζόταν τα αποδυτήρια με αστέρες παγκόσμιας κλάσης και προπονούνταν στην αριστοκρατική ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η λύτρωση

Αλλά το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή, είναι απρόβλεπτο. Σήμερα, στα 38 του, ο Γκάθρι φαίνεται να έχει βρει τη λύτρωσή του μακριά από την Αγγλία, κάτω από τον καυτό ήλιο του Ντουμπάι. Εκεί, διορίστηκε πρόσφατα τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλ Χάντα, μια θέση που αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από μια απλή δουλειά. Αυτή είναι η δεύτερη ευκαιρία του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by O A C (@bigguth20)

Μια πολλά υποσχόμενη καριέρα

Ο Ντάνι Γκάθρι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Μεγαλωμένος στο σύστημα ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε το άλμα στην πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ, αν και χωρίς πολλές ευκαιρίες. Ήταν στη Νιούκαστλ, μεταξύ 2008 και 2012, όπου απόλαυσε τα καλύτερα χρόνια του, παίζοντας βασικό ρόλο στην ομάδα που κέρδισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ και καθιερώνοντας τον εαυτό του ως μέσος με λεπτό άγγιγμα και σπουδαίο όραμα.

Ωστόσο, μετά από περιόδους σε συλλόγους όπως η Μπλάκμπερν Ρόβερς και πιο μικρές αποστολές στο εξωτερικό, η καριέρα του άρχισε να χάνει τη λάμψη της.

Αποσύρθηκε το 2022

Το 2022, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από μια μέτρια τελευταία περίοδο. Αλλά τα χειρότερα δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στην προσωπική και οικονομική του ζωή.

Την ίδια χρονιά, τα οικονομικά προβλήματα που περιέβαλλαν τον πρώην παίκτη ήρθαν στο φως. Σύμφωνα με το BBC, ο Γκάθρι δανείστηκε σχεδόν 100.000 ευρώ από έναν φίλο του επιχειρηματία, υποσχόμενος να αποπληρώσει το χρέος μόλις πουλούσε το σπίτι του. Αλλά όταν τελικά το έκανε, χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αποπληρώσει χρέη από τζόγο.

Προσφυγή στο δικαστήριο

Ο φίλος, μη λαμβάνοντας τα χρήματά του, αναγκάστηκε να προσφύγει στο Δικαστήριο της Κομητείας Στόουκ. Ο Γκάθρι κηρύχθηκε σε πτώχευση και του επιβλήθηκε εξαετής διαταγή περιορισμού, με ισχύ έως τον Μάιο του 2028.

Μεταξύ άλλων περιορισμών, δεν μπορεί να λάβει δάνεια που υπερβαίνουν τις 500 λίρες χωρίς να δηλώσει την οικονομική του κατάσταση, ούτε μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του διευθυντή μιας εταιρείας χωρίς την έγκριση του δικαστηρίου.

Η αναγέννηση στο Ντουμπάι

Αφού έφτασε στον πάτο, ο Γκάθρι πήρε μια δραστική απόφαση. Αποφάσισε να μετακομίσει στο Ντουμπάι, έναν αγαπημένο προορισμό για πρώην αθλητές λόγω του κλίματος, της ποιότητας ζωής και των φορολογικών πλεονεκτημάτων του. Εκεί, βρήκε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να ξαναγράψει την ιστορία του.

Αρχικά, άρχισε να προσφέρει εξατομικευμένη προπόνηση σε πολλά υποσχόμενους νεαρούς παίκτες μέσω της δικής του πρωτοβουλίας, του The Overachievers' Club , μέσω του οποίου μοιραζόταν τις εμπειρίες και τα μαθήματά του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Πιο πρόσφατα, συμμετείχε στο προπονητικό επιτελείο της IFG Phoenix, μιας μικρής ομάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τεχνικός διευθυντής

Αλλά στις αρχές αυτού του μήνα έγινε ο διορισμός του ως τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας Αλ Χάντα , ενός αναπτυσσόμενου ιδρύματος που έχει δεσμευτεί να καλλιεργήσει την επόμενη γενιά ταλέντων στη Μέση Ανατολή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, ο Γκάθρι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον ενθουσιασμό του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκα στην Αλ Χάντα για να μοιραστώ την εμπειρία και τις γνώσεις μου με την επόμενη γενιά . Νιώθω ότι είναι καθήκον μου και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Η ακαδημία έχει μεγάλες φιλοδοξίες και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος της».