Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε την απόλυση του Άντζε Ποστέκογλου ύστερα από μόλις οκτώ αγώνες και 39 ημέρες στον πάγκο της ομάδας. Ο Αυστραλός τεχνικός, που είχε διαδεχθεί τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στις 9 Σεπτεμβρίου, δεν κατάφερε να πετύχει νίκη στην Premier League και αποχωρεί από το «City Ground» με τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία σε πέντε αναμετρήσεις.

Η ήττα με 3-0 από την Τσέλσι το Σάββατο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησε από τη σουίτα του στο 60ό λεπτό του αγώνα. Ο Ποστέκογλου, εμφανώς απογοητευμένος, έμεινε μόνος στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελικό σφύριγμα, ακούγοντας τις αποδοκιμασίες των οπαδών.

Μέσα σε μόλις 15 λεπτά από τη λήξη του αγώνα, η Φόρεστ ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας με τον 60χρονο τεχνικό, 39 ημέρες μετά την υπογραφή του τριετούς συμβολαίου του.

Ρεκόρ σύντομης θητείας στην Premier League για Ποστέκογλου!

Η πιο σύντομη θητεία στην ιστορία της Premier League

Η παραμονή του Ποστέκογλου αποτελεί πλέον τη μικρότερη θητεία προπονητή στην ιστορία της Premier League κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, ξεπερνώντας ακόμη και τον Σαμ Άλαρνταϊς, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη Λιντς ύστερα από 30 ημέρες. Με μέσο όρο 0,25 βαθμούς ανά αγώνα, ο Αυστραλός αποχώρησε υπό έντονη πίεση, έχοντας δεχθεί κριτική από τους οπαδούς για την εικόνα της ομάδας.

Ο πρώην προπονητής της Σέλτικ είχε ήδη βαρύ απολογισμό, καθώς απολύθηκε το καλοκαίρι από την Τότεναμ παρά την κατάκτηση του Europa League, λόγω του ότι οι «Spurs» τερμάτισαν στη 17η θέση της Premier League. Συνολικά, καμία άλλη ομάδα δεν έχει περισσότερες ήττες μέσα στο 2025, με τον Ποστέκογλου να έχει 22 ήττες σε 40 παιχνίδια.

Οι προπονητές με τις περισσότερες ήττες το 2025

Ο Ποστέκογλου είναι ο προπονητής με τις περισσότερες ήττες ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης για το ημερολογιακό έτος 2025.

  • Άντζε Ποστέκογλου (Τότεναμ/Φόρεστ): 22 ήττες σε 40 αγώνες
  • Μίτσελ (Χιρόνα): 18 ήττες σε 30 αγώνες

Στην ίδια λίστα βρίσκονται και άλλοι προπονητές με θητεία στην Premier League, όπως ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ και ο Κίεραν ΜακΚένα, που υποβιβάστηκαν με Λέστερ και Ίπσουιτς αντίστοιχα, ενώ ο Βίτορ Περέιρα συνεχίζει στη Γουλβς και ο Ρούμπεν Αμορίμ αντιμετωπίζει έντονη αμφισβήτηση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας 15 ήττες σε 39 παιχνίδια, μεταξύ αυτών και την ήττα στον τελικό του Europa League από τον Ποστέκογλου.

Η Φόρεστ καλείται τώρα να αναζητήσει άμεσα νέο τεχνικό, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμη κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της ομάδας.

Ρεκόρ σύντομης θητείας στην Premier League για Ποστέκογλου!