Και απ’ ότι φαίνεται, ουδείς είναι σε θέση να τα «ξεπαγώσει» αφού παραμένουν από το ’22, κλειστά και ακίνητα σ’ έναν κρατικό λογαριασμό υπό την αυστηρή επιτήρηση της βρετανικής Κυβέρνησης. Γιατί όμως, αφού ο Ρώσος- Ισραηλινός, αλλά και πολιτογραφημένος Πορτογάλος επιχειρηματίας είχε τηρήσει την υπόσχεσή του;
Μιλώντας στη βρετανική «Telegraph», εκπρόσωπος του 59χρονου μεγιστάνα δισεκατομμυριούχου, που το τελευταίο διάστημα ζει εξόριστος στην Τουρκία ανέφερε πως την ευθύνη της όποιας, τεχνικής φύσεως κωλυσιεργίας φέρει αποκλειστικά και μόνο το βρετανικό κράτος. Το οποίο όμως ανταπάντησε παραθέτοντας τα δικά του επιχειρήματα για τη διαμάχη που προέκυψε.
Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα ισχυρίζεται η βρετανική Κυβέρνηση ο Αμπράμοβιτς, μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά, αφού ήταν ένας από τους εφτά ολιγάρχες που υπέστησαν από την ΕΕ οικονομικές κυρώσεις για τις στενές τους σχέσεις με τον Βλάντιμιρ Πούτιν είχε αναγκαστεί να πουλήσει την Τσέλσι (στον αμερικανικό fund του Τοντ Μπόελι) έναντι 2.6 δις ευρώ. Ωστόσο…
Ωστόσο, βάσει συμφωνίας το συγκεκριμένο ποσό έπρεπε να διατεθεί εξ’ ολοκλήρου υπέρ των φιλανθρωπικών οργανώσεων και όχι «κουτσουρεμένο». Τι ακριβώς συνέβη;
Πρόσφατη έκθεση της «Fordstam Ltd», της εταιρίας μέσω της οποίας ο Αμπράμοβιτς ήλεγχε την Τσέλσι, ναι μεν επιβεβαίωσε ότι η «δωρεά» έγινε από τον Ρώσο, μόνο όμως αφού τακτοποίησε, με τα 2.6 δις χρέη της ομάδας που ανέρχονταν στο 1.4 δις πράγμα που σημαίνει ότι το καθαρό ποσό που κατατέθηκε σε κρατικό λογαριασμό, αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνάει το 1.2 δις. Το οποίο είναι και η επίσημη αιτία της διένεξης των Βρετανών με τον Αμπράμοβιτς.
Το τι θα γίνει από δω και πέρα και, κυρίως το πώς και το πότε θ’ αποζημιωθούν τα θύματα του πολέμου είναι ακόμη νωρίς να εκτιμηθεί. Το βέβαιο είναι ότι η βρετανική Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη ν’ ακολουθήσει το γράμμα του νόμου και να «ξεπαγώσει» τα χρήματα μόνο όταν θα καταβληθεί και το 1.4 δις που αφαιρέθηκε από την αρχική δωρεά.
Μία δικαστική διένεξη σοβαρή με αναπόφευκτο αντίκτυπο και στο πανίσχυρο brand name της Τσέλσι η οποία, στα 19χρονια της παντοδυναμίας του Αμπράμοβιτς είχε καταφέρει να χτίσει ένα όνομα και μία υπόληψη αντίστοιχα με μία Ρεάλ Μαδρίτης, μία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή μίας Μίλαν.
Οι 21 τίτλοι επί των ημερών του (2 Champions και 2 Europa League, 1 Σούπερ- Καπ Ευρώπης, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων, 5 Premier League, 5 Κύπελλα, 3 Λιγκ- Καπ και 2 Community Shield), «μιλούν» από μόνοι τους. Αυτό όμως δεν φτάνει για να νικήσει και την παρτίδα με τη δικαιοσύνη.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο