Facebook Pixel Ξεφεύγει, αλλά... με παράπονα!
Ποδόσφαιρο
| 2012-04-08 17:30:00

Ξεφεύγει, αλλά... με παράπονα!

Ξεφεύγει, αλλά... με παράπονα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-0 την ΚΠΡ και περιμένει την Σίτι να «γκελάρει» στο Έμιρεϊτς, με τον διαιτητή Μέισον ωστόσο να κλέβει την παράσταση για το πέναλτι που έδωσε στον Άσλεϊ Γιανγκ!

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έφτασαν στο +8 από τη Σίτι, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του 20ου τους πρωταθλήματος. Το έκαναν όμως εν μέσω... έντονων παραπόνων. Ο Μαρκ Χιουζ, που βλέπει την ΚΠΡ να παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση, ήταν έξαλλος με το πέναλτι που κέρδισε η Γιουνάιτεντ στο 14`, το οποίο ξεκίνησε από οφσάιντ και οδήγησε στο 1-0 και στην αποβολή του Νρέρι. Ο Σκόουλς το 2-0 στο 68`, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δημιουργήθηκε στο 8`. Ο Ντιακιτέ ανέτρεψε τον Γιανγκ έξω από την περιοχή, με τον Ρούνεϊ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Κένι να αποκρούει, πριν ο Ταϊβό απομακρύνει τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, με τους Λονδρέζους να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά στο 14` έγινε η φάση που σημάδεψε το ματς. Ο Ρούνεϊ έψαξε τον Γιανγκ στην περιοχή και ο πρώην παίκτης της Άστον Βίλα έπεσε στο χορτάρι σε μαρκάρισμα του Ντέρι. Ο Λι Μέισον έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, ενώ απέβαλε και τον παίκτη της ΚΠΡ. Πέραν της τραβηγμένης απόφαση για καταλογισμό της εσχάτης των ποινών, η φάση έπρεπε να διακοπεί από τον επόπτη στο ξεκίνημά της, αφού ο Γιανγκ ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ. Με τα νεύρα να είναι έντονα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την αναμέτρηση κυνηγώντας το σκορ. Aπό την άλλη, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» σκόραραν για 46ο συνεχόμενο ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, «πιάνοντας» το ρεκόρ της Άρσεναλ από την διετία 2001-03!

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, οι παίκτες του Χιουζ ανέβηκαν κάπως, κέρδισαν δύο κόρνερ, αλλά... μέχρι εκεί. Στο 23` ο Ρούνεϊ με όμορφη μπαλιά βρήκε τον Γιανγκ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Ταράμπτ στο 32` είδε τον Έβανς να τον κόβει την τελευταία στιγμή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ρούνεϊ προσπάθησε να αιφνιδιάσει από μακριά τον Κένι, ο οποίος κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα. Προς το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το σφύριγμα του ημιχρόνου. Ο Χιουζ περίμενε τον διαιτητή στην είσοδο της φυσούνας, αλλά αυτός... καθυστέρησε για να τον αποφύγει!

Η Γιουνάιτεντ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να καθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ματς, προκειμένου να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αφού τα 21 από τα συνολικά 27 γκολ που έχει δεχτεί φέτος, έχουν μπει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γουέλμπεκ στο 47` κατάφερε να κάνει το 2-0 μετά από σέντρα του Βαλένσια, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ, με την φάση πάντως να είναι πολύ οριακή. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άγγλος επιθετικός πλάσαρε άουτ, μετά από εκπληκτικό τακουνάκι-ασίστ του Γιανγκ.

Ο Ράφαελ στο 59` είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι με τη... συμβολή του Κένι και ο Σκόουλς στο 66` με χαμηλό μακρινό σουτ κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο έμπειρος Άγγλος είχε 16 χρόνια να σκοράρει απέναντι στους Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς! Η ΚΠΡ προσπάθησε να ανέβει μετά το 55`, αλλά το αριθμητικό της μειονέκτημα γινόταν εμφανές μέσα στο γήπεδο. Στο 60`, ο Γουέλμπεκ είδε τον Κένι να σταματά την διπλή του προσπάθεια, ενώ στο 76` ο Κάρικ με «κεραυνό» από απόσταση έκανε δύο τα... δοκάρια της Μάντσεστερ. Ο Γουέλμπεκ συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αλλά το σουτ του στο 83` πέρασε λίγο άουτ, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags