Facebook Pixel Κερδίζει στην τακτική, χάνει στο αποτέλεσμα
Ποδόσφαιρο
| 2012-04-23 22:06:00

Κερδίζει στην τακτική, χάνει στο αποτέλεσμα

Κερδίζει στην τακτική, χάνει στο αποτέλεσμα

Αυτό που συμβαίνει, την φετινή περίοδο, με την Λίβερπουλ χρήζει ανάλυσης πέρα από ποδοσφαιρικά δεδομένα. Στους περισσότερους αγώνες , ειδικά εντός έδρας, η ανωτερότητα της, σε όλους τους τομείς έναντι των αντιπάλων της ήταν εμφανέστατη.

Κι όμως βρισκόταν στην δυσάρεστη θέση να χάνει, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας των παικτών της. Σε όλα τα παιχνίδια έκανε ευκαιρίες, πολλές φορές κραυγαλέες, κάτι που δείχνει ότι το σύστημα που εφάρμοσε ο προπονητής , σε σχέση πάντα με τους παίκτες που έχει στο ρόστερ, ήταν το ενδεδειγμένο.

Η αδυναμία του σκοραρίσματος ξεκινάει από την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση των παικτών μπροστά στην εστία. Βέβαια υπάρχει και ο παράγοντας τύχη και οι αμυντικές αντιδράσεις των αντιπάλων. Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε ανικανότητα αλλά όταν οι δύο σέντερ φορ έρχονται από χρονιές γεμάτες με τέρματα άρα αυτό θα ήταν μάλλον εκτός πραγματικότητας. Οι κινήσεις μέσα και έξω από την περιοχή , οι κρυφοί κυνηγοί, οι πλαγιοκοπήσεις, οι ατομικές προσπάθειες γίνονται βάση πλάνου , αναγνωρίσιμου πλέον, αφού πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου, αλλά έχουμε πάντα το ζήτημα του εύκολου τέρματος.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η ομάδα της Λίβερπουλ σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας , σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταίο παιχνίδι που δεν πέτυχε τέρμα στο Άνφιλντ ήταν στις 6 Φεβρουαρίου με την Τότεναμ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να αναλυθεί περισσότερο γιατί ενώ γίνονται ευκαιρίες , αυτές χάνονται με αρκετή επιπολαιότητα.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags