Ο Χρήστος Τζόλης είναι παίκτης της Άρσεναλ εδώ και μερικές ημέρες, καθιστώντας την, ως  την πιο ακριβή εξερχόμενη μεταγραφή στην ιστορία της βελγικής Pro League, αλλά και Έλληνα παίκτη.

Η Άρσεναλ έχει πληρώσει τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ για τον Έλληνα διεθνή εξτρέμ, καθιστώντας τον την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του βελγικού πρωταθλήματός. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Σαρλ Ντε Κετελάερε, ο οποίος έφυγε από την Κλαμπ Μπριζ για τη Μίλαν έναντι 37,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2022.

«Βρήκαμε ταλέντο»

Από την πλευρά του, ο Μικέλ Αρτέτα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας, σχολίασε την περίπτωση του Τζόλη, τον οποίο και αποθέωσε.

«Με τον Χρήστο, ειδικά μετά την αποχώρηση του Λίο (Λεάντρο Τροσάρ), θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να τον ευχαριστήσω για την απίστευτη κοινή μας πορεία, τις στιγμές που μοιραστήκαμε και τη συνεισφορά του στην ομάδα και στον σύλλογο, η οποία ήταν εξαιρετική.

Ένας παίκτης πραγματικά δύσκολο να αντικατασταθεί, όμως πιστεύω ότι έχουμε βρει ένα ταλέντο, έναν ποδοσφαιριστή και μια προσωπικότητα που πολύ γρήγορα θα κάνει τους πάντες να τον αγαπήσουν».