Όποια κι αν τερματίσει πρώτη (με την City ν΄απέχει μία ανάσα, ωστόσο στο νησί ποτέ δεν είσαι σίγουρος πριν τη μαθηματική επιβεβαίωση όσο απίθανη κι αν δείχνει η όποια εκκρεμότητα του πίνακα), δεν θα έχει το δικαίωμα να δηλώνει απολύτως ικανοποιημένη για το ποδόσφαιρο που απέδωσε στο σύνολο της Λίγκας. Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο η City μόνο χε συγκεκριμένες στιγμές του πρωταθλήματος, ενώ η United σ ελάχιστες!
Ήταν στ΄αλήθεια δύσκολο να συνειδητοποιήσεις πως αυτό το ματς, στο «σπίτι» της ομάδας που χτίστηκε με τα πετροδόλαρα τα οποία έκαναν παικταράδες να φορέσουν τη γαλάζια φανέλα, κόντρα στην ομάδα με την πιο «βαριά» (φανέλα) τις δύο τελευταίες δεκαετίες, κρινόταν το πρωτάθλημα. Γιατί ακόμη και η τακτική του μέτριου κόουτς Mancini, κόντρα σ εκείνη που επέλεξε ο Ferguson (φοβούμενος την επανάληψη του διασυρμού του πρώτου γύρου), ήταν κακέκτυπο της πραγματικής, η οποία απεικονίζεται εκατό τοις εκατό στην Ιταλία, αλλά και στην Ισπανία. Στην Αγγλία (εάν επιλέξουμε τη σύγκριση με τα άλλα πρωταθλήματα απουσιάζει. Αρκεί να θυμηθείτε όλα τα ντέρμπι της σεζόν και τον…διασυρμό όλων των αμυντικών γραμμών των δυνατών ομάδων).

Εάν πρέπει να εκτιμηθεί η διαφορά τους, έστω και σε αυτό το μετριότατο παιχνίδι για την Αγγλική πραγματικότητα, η City προφανώς αξίζει αυτή να τερματίσει πρώτη. Το καταθέσαμε πολλές φορές, ακούγοντας τα …σχολιανά των φίλων της United, όταν επισημάναμε στη διάρκεια της περιόδου ότι ο παππούς είναι καλό να σηκωθεί να φύγει. Όσο κι να ορισμένοι επιμένουν πως δεν φέρει ευθύνη, καθώς δεν είχε χρήματα να προχωρήσει σε αξιόλογες μεταγραφές, το τεράστιο όνομά του έπρεπε να τον υποχρεώσει να μην αποδεχτεί να κάνει την προσπάθεια κι εφέτος με τόσο αδύναμο ρόστερ. Η λογική «αυτούς του επέτρεψαν να έχει, με αυτούς δούλεψε» δεν αντιστοιχεί σε κόουτς μεγάλης ομάδας, ούτε σε προπονητή που έχει το δικαίωμα, όπως ο sir, να διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου στον κόσμο. Ο πιο προβεβλημένος (έως ότου λάβει αυτό το πλεονέκτημα ο special one), δεν είναι δυνατόν να νιώθει την ανάγκη να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές προηγούμενων δεκαετιών και να μην αισθάνεται ότι το όνομα της τεράστιου Club που έφτιαξε ο ίδιος διασύρεται. Όπως διασύρθηκε ξανά σε αυτό το ντέρμπι, όταν απλώθηκε η εικόνα μίας ομάδας η οποία δεν μπορούσε να βγάλει ούτε μία αντεπίθεση της προκοπής. Για να αποχωρήσει ηττημένη τελικά από στημένη φάση, σ ένα ματς η ποιότητα του οποίου επιβεβαίωσε την εικόνα που παραπέμπει σε ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος, της δεκαετίας του ’80. Σφιχτές άμυνες, ελάχιστες ευκαιρίες, πίεση των γηπεδούχων και γκολ από στημένη φάση!

Η City προφανώς και δεν μπορεί να μπει στην ίδια κατηγορία, καθώς και παίκτες έχει και ό,τι άλλο επιθυμούν οι οπαδοί της. Γι αυτό και πέρασε σαρωτικά στον πρώτο γύρο από το Old Trafford. Απογοητεύεσαι ωστόσο όταν τη βλέπεις να περιορίζεται σε πολύ συγκεκριμένες αγωνιστικές πρακτικές, ελέω προπονητή. Το μέλλον του οποίου είναι… μετρημένο στην άκρη του πάγκου της.

Το δραματικό (βαθμολογικά και μόνο) φινάλε της Premier League, θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Είτε πως δεν αξίζει το Αγγλικό πρωτάθλημα τα πάρα πολλά λεφτά που τα διαφημίζει μάλιστα όταν τα ζητάει από τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου (εάν το κατακτήσει η United), ή πως υπάρχει ακόμα περιθώριο για επενδύσεις (εάν το πάρει η City).

Πηγή: pamesports.gr