Για την προσαρμογή του Χρήστου Μουζακίτη μίλησε ο προπονητής της Χαλ, Σεργκέι Γιακίροβιτς.

Σύμφωνα με τον Κροάτη τεχνικό, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση του Μουζακίτη και γι' αυτόν τον λόγο ο ρόλος του είναι περιορισμένος και εξήγησε ότι το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό από ότι στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιακίροβιτς για τον Μουζακίτη:

Για τον ανταγωνισμό και τη δυσκολία προσαρμογής του: «Είναι πολύ δύσκολο γι' αυτόν, επειδή σε αυτή τη θέση, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Φανταστείτε τώρα ότι ο Μορίτα και ο Τιμ, αν δεν είχαν προβλήματα, θα έπαιζαν επειδή τους φέραμε να παίξουν. Έχουμε επίσης τους Σλέιτερ και Κρουκς εκεί.

Ο Κρούκσι είχε επίσης κάποια προβλήματα. Έχουμε τον Γούρνα εκεί. Έχω ήδη αναφέρει πέντε. Έχουμε τον Γενς, έχουμε τον Χρήστο, οπότε είναι επτά παίκτες αυτή τη στιγμή, δύο θέσεις. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά πρέπει να προπονηθείς, πρέπει να βελτιωθείς, πρέπει να προσαρμοστείς γιατί αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από τον Ολυμπιακό, από το ελληνικό πρωτάθλημα, ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο».

Για την ψυχολογική του κατάσταση και τον σχεδιασμό για λεπτά συμμετοχής: «Είναι καλά. Μίλησα μαζί του, όπως και με τον Γενς, επειδή είναι πολύ νέοι. Είναι ένα μεγάλο βήμα για αυτούς και επίσης προσπαθούμε να βρούμε τα λεπτά συμμετοχής για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι με τον Λίνκολν, ώστε να έχω τις σωστές πληροφορίες γι' αυτούς».