Facebook Pixel Πανηγυρισμοί και μετά βουβαμάρα...
Ποδόσφαιρο
| 2012-05-13 19:08:00

Πανηγυρισμοί και μετά βουβαμάρα...

Πανηγυρισμοί και μετά βουβαμάρα...

Στο Σάντερλαντ οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ πανηγύριζαν άλλο έναν τίτλο, υπολόγισαν όμως χωρίς τις... καθυστερήσεις στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" και οι πανηγυρισμοί με τη νίκη για το πρωτάθλημα, μετατράπηκαν σε βουβαμάρα...

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε το χρέος του, καταρρίπτοντας τα προσωπικά ρεκόρ σε τέρματα σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα (27) και σε όλες τις διοργανώσεις (34), ενώ λίγο αργότερα έχασε την ευκαιρία (δοκάρι) να "κλειδώσει" τη νίκη απέναντι στις "μαύρες γάτες". Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους, αλλά τα συναισθήματα των "κόκκινων διαβόλων" μεταβλήθηκαν πολλές φορές, ακούγοντας την εξέλιξη του σκορ πίσω στην πόλη τους. Αυτήν τη φορά, όμως, οι καθυστερήσεις του αγώνα τους "συνέλαβε" στο άλλο "στρατόπεδο" από εκείνο που βρίσκονταν στον τελικό του Champions League το 1998-1999, χάνοντας το 20ό πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια τους.

Στη μάχη του Champions League, η Άρσεναλ έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού η αδιάφορη Γουέστ Μπρομ, στο τελευταίο παιχνίδι με το Ρόι Χόντσον στον πάγκο, πριν ο πολύπειρος Άγγλος αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-1 (ο Γιόσι Μπεναγιούν είχε δώσει προβάδισμα στους Λονδρέζους). Όταν οι "κανονιέρηδες" αποτίναξαν τις τάσεις αυτοκαταστροφής, βρήκαν τα τέρματα που χρειάζονταν από 2 νεοφερμένους αμυντικούς, τους Αντρέ Σάντος και Λοράν Κοσιελνί (και τα 3 γκολ των φιλοξενούμενων από λάθη του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μάρτον Φούλοπ, φτάνοντας στη νίκη 3-2 που τους στέλνει στην 3η θέση κι απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Η Τότεναμ κρατούσε την τύχη στα χέρια της στο λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στη Φούλαμ και ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ αποχαιρέτησε τους "πετεινούς" ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2'. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν απάντηση απέναντι στον Μπραντ Φρίντελ (έκανε 2 καταπληκτικές επεμβάσεις στο 1ο μέρος) και ο Τζερμέιν Ντεφό, με κόντρα σε σουτ του Άαρον Λένον στο 55', έγραψε το τελικό 2-0.

Η Νιούκαστλ χρειαζόταν γκέλα κάποιας εκ των Άρσεναλ, Τότεναμ και συνάμα θετικό αποτέλεσμα της ίδιας στο "Γκούντισον Παρκ", ώστε να πανηγυρίσει τη φετινή θαυμάσια πορεία και την επιστροφή της στο Champions League. Η Έβερτον, όμως, είχε διαφορετική άποψη και επιβλήθηκε με ιδιαίτερη άνεση της ομάδας του Κορυφαίου Προπονητή της φετινής σεζόν (όπως βραβεύθηκε μέσα στην εβδομάδα), Άλαν Πάρντιου. Οι Στίβεν Πίεναρ και Νίκιτσα Γέλαβιτς βρήκαν στόχο στο 1ο ημίχρονο, ο Τζόνι Χάιτινγκα στο 2ο και το αυτογκόλ του Τόνι Χίμπερτ δεν αρκούσε για τους φιλοξενούμενους, που περιορίστηκαν στο Europa League, την ώρα που τα "ζαχαρωτά" τερμάτιζαν μετά από καιρό πιο ψηλά από την "άσπονδη" γειτόνισσα Λίβερπουλ.

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Τσέλσι-Μπλάκμπερν 2-1

(31' Τέρι, 34' Μεϊρέλες - 60' Αϊγεγκμπένι)

Έβερτον-Νιούκαστλ 3-1

(16' Πίεναρ, 27' Γέλαβιτς, 65' Χάιτινγκα - 73' αυτ. Χίμπερτ)

Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ 3-2

(39' Σαμπαλέτα, 92' Τζέκο, 94' Αγκουέρο - 48' Σισέ, 66' Μακί)

Νόριτς-Άστον Βίλα 2-0

(8' Χολτ, 21' Τζάκσον)

Στόουκ Σίτι-Μπόλτον 2-2

(13', 77' πέν. Γουόλτερς - 39', Μ. Ντέιβις, 45' Κ. Ντέιβις)

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

(20' Ρούνεϊ)

Σουόνσι-Λίβερπουλ 1-0

(86' Γκράχαμ)

Τότεναμ-Φούλαμ 2-0

(2' Αντεμπαγιόρ, 63' Ντεφό)

Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ 2-3

(11' Λονγκ, 15' Ντόρανς - 4' Μπεναγιούν, 30' Σάντος, 55' Κοσιελνί)

Γουίγκαν-Γουλβς 3-2

(12' ντι Σάντο, 14', 79' Μπόις - 9' Τζάρβις, 86' Φλέτσερ)

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags