Facebook Pixel «Έλεγαν ότι χάθηκα λόγω της προσωπικής μου ζωής, αλλά...»
Ποδόσφαιρο
| 2012-10-01 17:32:00

«Έλεγαν ότι χάθηκα λόγω της προσωπικής μου ζωής, αλλά...»

«Έλεγαν ότι χάθηκα λόγω της προσωπικής μου ζωής, αλλά...»

Τις... απαντήσεις του σε όσους βιάστηκαν να τον «τελειώσουν» νωρίς δίνει ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην Ρόμα, ο οποίος σε συνέντευξή του μίλησε για τον τρόπο που χάνονται τα ταλέντα στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως είναι το «πουλέν» του Φραντσέσκο Τότι!

Ο Ταχτσίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM».

Αναλυτικά δήλωσε:

Για την απόφασή του να ξενιτευτεί σε μικρή ηλικία: «Ο πρώτος χρόνος δεν ήταν πολύ εύκολος. Πολλοί με κατέκριναν για την απόφασή μου να φύγω από την Ελλάδα κι έλεγαν ότι χάθηκα λόγω της προσωπικής μου ζωής. Η νοοτροπία στην Ιταλία είναι πολύ διαφορετική. Είναι άνθρωποι δίπλα σου και σου λένε τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις καλύτερος. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν το έκαναν αυτό το πράγμα. Έλεγαν ότι ο Ταχτσίδης έπαιξε 1-2 ματς και νομίζει ότι κάτι έγινε, έλεγαν ότι νοιάζομαι για την προσωπική μου ζωή κι όχι για το ποδόσφαιρο και διάφορα άλλα».

 

Για τη μη αξιοποίηση των ταλέντων στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα οι ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο, αλλά οι παράγοντες προτιμούν το έτοιμο και το εύκολο. Στην Ιταλία θέλουν να παράγουν παίκτες. Έτσι χάνονται πολλά ταλέντα στην Ελλάδα. Μερικές φορές φταίνε και οι νέοι παίκτες, αλλά πολλές φορές η ευθύνη βαραίνει τους παράγοντες. Όταν ένας παίκτης δεν παίρνει ευκαιρίες, χαντακώνεται. Γι' αυτό βλέπουμε τόσους παίκτες σε νεαρή ηλικία να φεύγουν για το εξωτερικό, για να δουλέψουν σωστά και να πάρουν ευκαιρίες».

Για τη γρήγορη καθιέρωσή του στη Ρόμα: «Ούτε εγώ περίμενα να είμαι βασικός στην ομάδα. Όμως υπάρχει ένας προπονητής που δίνει ευκαιρίες σε όσους δουλεύουν στην προπόνηση και δεν δίνει βάση στα ονόματα. Δεν τον νοιάζει αν λέγεσαι Ντε Ρόσι, Τότι, Οσβάλντο ή Ντέστρο, κοιτάζει τι είναι καλύτερο για την ομάδα».

Για τη θέση που χρησιμοποιείται: «Παίζω μπροστά από τα δύο στόπερ, αμυντικό χαφ, καθαρό 'εξάρι'. Ο προπονητής μου ζητά να κυκλοφορώ την μπάλα σωστά και να την περνάω όσο μπορώ περισσότερα με κάθετες πάσες μπροστά».

Για την ήττα από τη Γιουβέντους: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι που έχω ζήσει. Δεν σταθήκαμε τυχεροί, δεχτήκαμε τρία γκολ πολύ γρήγορα και ήταν πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθουμε».

Για τη συνεργασία του με τους μεγάλους παίκτες της Ρόμα: «Είμαι 21 ετών και νιώθω ευλογημένος που ανήκω σε αυτή την ομάδα με παίκτες-ινδάλματα για μένα, όπως ο Ντε Ρόσι και ο Τότι. Καθημερινά βελτιώνομαι σε πολλά πράγματα, από την καριέρα μου μέχρι την προσωπική μου ζωή. Χαίρεσαι να τους βλέπεις. Ποτέ δεν θα σε προσβάλουν ή θα σε μειώσουν, αλλά θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς. Είναι τόσο μεγάλοι παίκτες, αλλά τόσο απλοί στην καθημερινότητα».

Για την ιδιαίτερη σχέση του με τον Φραντσέσκο Τότι: «Ο Τότι με έχει καλοδεχτεί και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είμαστε και γείτονες. Μου είπε να μείνω κοντά του για να με προσέχει. Είμαι κάτι σαν το 'πουλέν' του».

Για τις φιλοδοξίες του για το μέλλον: «Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Δουλεύω σκληρά και πρέπει να αποδεικνύω καθημερινά ότι αξίζω να είμαι στη Ρόμα και να διεκδικώ θέση στην ομάδα. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες, υπάρχει ανταγωνισμός και πίεση, αλλά αυτό σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος».

Για τη βοήθεια του μάνατζέρ του: «Με έχει βοηθήσει πολύ ο μάνατζέρ μου, Γιάννης Ευαγγελόπουλος. Με στήριξε στις δύσκολες στιγμές και με πήρε μακριά από όσα πέρασα στην Ελλάδα. Είναι ένας κύριος με όλη τη σημασία της λέξης που σπάνια βρίσκεις στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags