Σαν σήμερα πριν 11 χρόνια, στις 5 Μαΐου 2002, η Γιούβε κατακτούσε ένα απίθανο Scudetto την τελευταία αγωνιστική. Από τότε, η συγκεκριμένη ημερομηνία απέκτησε ξεχωριστή αξία για τους οπαδούς της και αυτό αποδείχθηκε και πριν λίγες μέρες όταν σε γκάλοπ στον ιταλικό Τύπο οι τιφόζι των Μπιανκονέρι ψήφιζαν πως το ιδανικό σενάριο θα ήταν να έρθει η μαθηματική κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στις 5 Μαΐου.

Η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα καθώς η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έκανε το καθήκον της υποδεχόμενη το Παλέρμο. Για την ακρίβεια έκανε... κάτι παραπάνω από το καθήκον καθώς αρκούσε και η ισοπαλία. Οι Μπιανκονέρι, που είχαν από νωρίς το μυαλό τους στα πανηγήρια καθώς οι οπαδοί τους είχαν φτιάξει εορταστική ατμόσφαιρα πριν καν την έναρξη του ματς, πήραν τελικά το τρίποντο (1-0) με το γκολ του Βιντάλ στο 59' και αν θέλουν να βρουν ένα κίνητρο για τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν, τότε πρέπει να κοιτάξουν στη σεζόν 2005-06.

Η Γιουβέντους του Φάμπιο Καπέλο μάζεψε 91 βαθμούς τότε, επίδοση που είναι η καλύτερη της ιστορίας της. Η Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε έχει 83 αυτή τη στιγμή, πράγμα που σημαίνει ότι με τρεις νίκες πάει στους 92!

Οπως και να έχει, το πάρτι στο Τορίνο μόλις άρχισε! Οπως και η εποχή των Μπιανκονέρι, όπως θέλουν να πιστεύουν Ανιέλι και Κόντε!

Πηγή: gazzeta.gr