Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από την αρχή όμως δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αντιθέτως, οι «νερατζούρι» στην πρώτη τους τελική, πήραν κεφάλι στο σκορ! Στο 26ο λεπτό, ο Παλάσιο άφησε στον Μπρόζοβιτς κι εκείνος με κοντινό τελείωμα «έγραψε» το 1-0.

Ο Χαντάνοβιτς δήλωσε και πάλι «παρών» σε αρκετές περιπτώσεις, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει όμως στο 60ο λεπτό, όταν ο Βαλέρο από κοντά έφερε το ματς στα ίσα.

Το σύνολο του Μαντσίνι έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 82ο λεπτό, όταν ο Τέλες αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε, δείχνοντας όμως να αντέχει στην πίεση. Μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων...

Ο Πάουλο Σόουζα πέρασε στο 87' τον Μπαμπακάρ στον αγώνα και τέσσερα λεπτά μετά εκείνος, από κοντινή απόσταση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-1, σε μία φάση πάντως όπου οριακά είναι σε θέση οφσάιντ.

Έτσι, η Φιορεντίνα έφτασε στη νίκη και βρέθηκε μόνη στην 3η θέση, στο +2 από τη Ρόμα και το +4 από την Ίντερ. Αποβλήθηκαν στο τέλος Σάρατε και Κοντογκμπιά (90+5').