Παναθηναϊκός: Kάλλιο αργά, παρά ποτέ...Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός... Και εφαρμόστηκε στην περίπτωση του Βασίλη Ζαγαρίτη, ο οποίος 112 ημέρες μετά τις 22 Ιανουαρίου που ανακοινώθηκε η αγορά του από την Πάρμα, έκανε ντεμπούτο στην Serie A'!
Την ίδια ημέρα μάλιστα που ο Παναθηναϊκός, η πρώην του ομάδα, την οποία άφησε πριν καλά, καλά συμπληρώσει τα 20 του χρόνια και χωρίς να έχει συμπληρώσει μια ολόκληρη σεζόν ως βασικός αριστερός μπακ (κατηγορήθηκε για αυτό από "πράσινους" κύκλους), δεχόταν μια ταπεινωτική 4άρα στην Λεωφόρο από τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό, με τους οπαδούς να μπουκάρουν στα αποδυτήρια και να τα βάζουν με παίκτες και προπονητή...
Ο Βασίλης Ζαγαρίτης πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 71' κι ενώ δυο λεπτά νωρίτερα η φιλοξενούμενη Σασουόλο (ο έτερος δικός μας, Γιώργος Κυριακόπουλος, ήταν στον πάγκο της), είχε κάνει το 1-3 (τελικό σκορ). Ο "Ζαγάρ" παρότι πρωτάρης, κάνοντας ντεμπούτο σε κακό χρονικό σημείο του αγώνα για την Πάρμα, έβγαλε προσωπικότητα και δεν μάσησε. Στο διάστημα που αγωνίστηκε πιστώθηκε δυο πολύ καλές σέντρες, μια πάσα που θα ήταν ασίστ αν ο Πελέ δεν έχανε την μεγάλη ευκαιρία, έναν υπέροχο συνδυασμό με τον Ζερβίνιο αλλά τον Καμερουνέζο φορ να μην του σπάει την μπάλα και να παίρνει αυτός την τελική (επίσης και δυο κοψίματα)!
Η συγκέντρωση, η ψυχραιμία και οι γρήγορες αποφάσεις/αντιδράσεις είναι τα δυνατά σημεία του 20χρονου Βοιωτού μεσοαμυντικού που κέρδισε τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο του κι ας ήταν σχεδόν 25λεπτης διάρκειας. Ο βετεράνος Μπρούνο Άλβες, ηγέτης της άμυνας της Πάρμα, του έδωσε συγχαρητήρια και του είπε πως απέδειξε πως άξιζε να είχε πάρει νωρίτερα συμμέτοχές. Ο Τσέχος διεθνής μέσος Κούτσα, που ήταν εκτός αποστολής, στα αποδυτήρια τον αγκάλιασε και του έλεγε πως θα έπρεπε να είχε ήδη 10 ματς στα πόδια του. Όπως και οι δυο διάσημοι επιθετικοί, που πέρασαν μαζί του αλλαγή στο ματς, Γκρατσιάνο Πελέ και Ζερβίνιο του επεφύλαξαν ένα μίνι μπιζάρισμα παρά την ήττα και τον υποβιβασμό της Πάρμα.
Η ουσία είναι πως ο Βασίλης Ζαγαρίτης έστω και αν καθυστέρησε κάπως έδειξε στο φινάλε της Serie A' πως δεν πήγε στην Ιταλία για να... "παίζει τάβλι με τον Βαγιαννίδη της Ιντερ", όπως με κακεντρέχεια κι απίστευτη ειρωνεία, έχει ειπωθεί και γραφτεί σε sites του Παναθηναϊκού.
Ο "Ζαγάρ" όπως φαίνεται θα καταγράψει μια ακόμη συμμετοχή στην Serie A', την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Σαμπντόρια (βασικός ή αλλαγή, θα το δούμε) και μετά θα υπολογίζεται από την Πάρμα στην νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί για να κτυπήσει άμεσα την επάνοδο από την Serie B'. Άλλωστε στην Πάρμα, με τους νέους Αμερικάνους ιδιοκτήτες, θα επενδυθούν χρήματα και στην ομάδα και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις (έχουν ανακοινωθεί 60 εκατ. ευρώ).
Πρέπει εδώ να επισημάνουμε κάποια πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά: ο Ζαγαρίτης αγοράστηκε από την Πάρμα ως επένδυση και όχι για να παίξει άμεσα στην βασική της 11άδα. Τον επέλεξαν προσωπικά ο τεχνικός διευθυντής και ο αρχισκάουτ της ιταλικής ομάδας, ποντάροντας σε βασικά χαρακτηριστικά που έχει και του πρόσφεραν ένα μεγάλο συμβόλαιο (πήγε και 385.000 ευρώ στον ΠΑΟ).
Όταν ο Ζαγαρίτης βρέθηκε στις προπονήσεις της Πάρμα μετρήθηκε και πραγματικά οι Ιταλοί απόρησαν πως ένα παιδί που προερχόταν ως βασικός απο μια μεγάλη ελληνική ομάδα ήταν τόσο αδύναμος από την δεξιά του πλευρά και σε σχέση με την αριστερή (κατά τα άλλα γίνεται φοβερή δουλειά στην Ακαδημία και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟ τα ταλέντα που ανεβαίνουν δουλεύουν επιστημονικά δυναμώνουν και εξελίσσονται τόσο που...φρακάρουν). Για αυτό στην Πάρμα φρόντισαν να τον προετοιμάσουν, να τον ενδυναμώσουν πριν τον ρίξουν στα παιχνίδια. Μαζί με την απαραίτητη εκμάθηση της αμυντικής τακτικής και της γλώσσας (στην Ιταλία δεν παίζεις αν είσαι αμυντικός ή κίπερ και δεν καταλαβαίνεις/μιλάς ιταλικά).
Έπρεπε ,λοιπόν, να φτάσει ο Μάϊος για να πάρει ο Ζαγαρίτης το πρώτο του 90λεπτο στην Πριμαβέρα με την ομάδα της Πάρμα και δυο εβδομάδες μετά να ντεμπουτάρει και με την πρώτη ομάδα στην Serie A' . Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα που αυτός δούλευε στην Βόρεια Ιταλία για να βελτιώσει ακόμη και βασικά πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να τα είχε πάρει κατά την εκπαίδευσή του στον Παναθηναϊκό (!), εδώ κάποιοι δεν τον είχαν συγχωρέσει που είπε όχι στην ανανέωση του συμβολαίου του και επέλεξε να φύγει στο εξωτερικό αντί να μείνει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό (που μικραίνει κι αγωνιστικά αλλά κυρίως από πλευράς νοοτροπίας). Το παιδί βέβαια δεν κοίταξε πίσω του, ούτε ασχολήθηκε με τις...ελληνικές κακίες και μικροπρέπειες. Προφανώς θέλει να δώσει τις απαντήσεις στο χορτάρι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γελούσε ο Μπόλονι, ούτε τρελός ούτε… γεροξεκούτης- Τρικ Μαρτίνς με Ελ Αραμπί για να χωρέσει Τικίνιο
 
     Super League
                                                                Super League
                             Premier League
                                                                Premier League
                             Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                                                                Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                             Champions League
                                                                Champions League
                             Europa League
                                                                Europa League
                             UEFA Conference League
                                                                UEFA Conference League
                             Bundesliga
                                                                Bundesliga
                             Serie A
                                                                Serie A
                             La Liga
                                                                La Liga
                             Ligue 1
                                                                Ligue 1
                             Superleague 2
                                                                Superleague 2
                             Κύπελλο Ελλάδας
                                                                Κύπελλο Ελλάδας 
                             Euroleague
                                                                                                 Euroleague
                             Basket League
                                                                                                 Basket League
                             NBA
                                                                                                 NBA
                             Eurocup
                                                                                                 Eurocup
                             Basketball Champions League
                                                                                                 Basketball Champions League
                             Volley
                                                                                     Volley
                         Tennis
                                                                                     Tennis
                         Πόλο
                                                                                     Πόλο
                         Στίβος
                                                                                     Στίβος
                         Αυτοκίνητο
                                                                                     Αυτοκίνητο
                         
                                        
                                     
                 
                 
                         
             
                    
             
         
         
         
         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    