Facebook Pixel Ο κυνηγός!
Ποδόσφαιρο
| 2011-11-23 13:24:00

Ο κυνηγός!

Ο κυνηγός!

Τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, οι εφτά πληγές του Φαραώ, η έβδομη μέρα της δημιουργίας, τα εφτά Ευαγγέλια και το εφτά του... Εντίνσον Καβάνι.

El Gringo!

Μια μικρή κόκκινη Φεράρι αστράφτει σε ένα ράφι μιας παιδικής βιβλιοθήκης. Η ιστορία του Εντίνσον Ρομπέρτο Καβάνι Γκόμεζ είχε ξεκινήσει να γράφεται πολύ πριν ο ίδιος γεννηθεί. Είχε ξεκινήσει από το Μαρανέλο, τη μικρή ιταλική πόλη, διάσημη για το εργοστάσιο παραγωγής των πολυτελών αυτοκινήτων. Εκεί γεννήθηκε ο παππούς και η γιαγιά του και έφυγαν μετανάστες στην Ουρουγουάη, αφού η πόλη της Βόρειας Ιταλίας δεν μπορούσε να απασχολήσει όλους τους κατοίκους της. «Θυμάμαι ελάχιστα τον παππού μου. Δεν μιλούσε πολύ για την Ιταλία», θα πει με ειλικρίνεια ο Εντίνσον, όταν η μοίρα θα τον έχει οδηγήσει στη γη των προγόνων του.

Ανάμεσα στον παππού και τον εγγονό, υπήρχε η γενιά που όρισε την τάξη των πραγμάτων. Ο Λουίς Καβάνι... δημιούργησε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου στην οικογένεια, αρχικά αγωνιζόμενος ως επιθετικός και αργότερα ακολουθώντας τον δρόμο της προπονητικής. Ο Λουίς ήταν ο «el gringo», ο ξένος και ο γιος του εκείνος που έκλεβε την παράσταση παντού. «Θυμάμαι ότι έτρεχα πίσω από μια μπάλα πριν καλά-καλά αρχίσω να περπατάω. Σε ηλικία τριών χρονών ήμουν στα αποδυτήρια με τον μπαμπά μου. Για τον μικρό Καβάνι, όμως, το ποδόσφαιρο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ευκαιρία να φάει παγωτό!

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags