Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Γιουβέντους, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 4ο μόλις λεπτό. Ο Ντε Τσέλιε έκανξε τη σέντρα από αριστερά και ο Σιμόνε Πέπε, με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή, νίκησε τον Ουκάνι και πέτυχε το 5ο του γκολ στη φετινή σεζόν.

Στη συνέχεια, η Γιουβέντους έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, με σημαντικότερη το δοκάρι του Ντελ Πιέρο στο 30ο λεπτό, αλλά και το πλασέ του «Πιντουρίκιο» στο 62΄' μέσα από τη μικρή περιοχή, το οποίο και πάλι ακούμπησε το δοκάρι του Ουκάνι.

Από τη μεριά της η Νοβάρα προσπάθησε να απαντήσει και είχε ένα καλό σουτ με τον Ραντοβάνοβιτς στο 70ο λεπτό, αλλά τελικά δέχτηκε το 2-0 στο 74ο λεπτό. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Κουαλιαρέλα, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πίρλο και νίκησε τον Ουικάνι.

Ευρώπη βλέπει η Τζένοα, η οποία πέτυχε σημαντική νίκη με 2-1 και παραμένει στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ στο 39ο λεπτό με τον Ρόσι, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ζιλέ.
Η Μπολόνια μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 51'. Ο Ντιαμάντι έδωσε για τονΝτι Βάιο, ο οποίος έστρωσε υπέροχα με τακουνάκι στον Ραμίρες, που νίκησε εύκολα τον Φρέι. Τη μεγάλη νίκη στη Τζένοα έδωσε ο Πράτο με ένα γκολ στο 85ο λεπτό.

Στην Κατάνια πήγε το ντέρμπι της Σικελίας, καθώς επικράτησε σχετικά εύκολα της Παλέρμο με 2-0 και σταθεροποιήθηκε στη μέση της βαθμολογίας. Στο 32ο λεπτό ο Λόντι φρόντισε να σηκώσει στο πόδι τους οπαδούς της Κατάνια, καθώς πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με απ' ευηθείας φάουλ κι έβαλε μπροστά στοπ σκορ την ομάδα του. Η Κατάνια κλείδωσε τη νίκη στο 61ο λεπτό, καθώς ο Μάξι Λόπες έκανε το 2-0 με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Σιλβέστρ.

Ανεβαίνει σιγά σιγά στη βαθμολογία η Ίντερ, η οποία νίκησε με 1-0 την Τσεζένα και έπιασε την πρώτη πεντάδα. Η Ίντερ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 63' με τον Ρανόκια, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, μετά εκτέλεση φάουλ του Μαϊκόν από τα δεξιά.

Ισόπαλες 3-3 αναδείχθηκαν Πάρμα και Λέτσε μετά από ένα καταπληκτικό ματς. Οι «παρμένζι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 18' με το πέναλτι του Φλοκάρι. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Μπιαμπιανί μετά από όμορφη ενέργεια μέσα στην περιοχή.

Η Λέτσε έφερε τα πάνω κάτω στην επανάληψη, καθώς κατάφερε να ανατρέψει το σκορ μέσα σε 15 λεπτά. Στο 57' ο Ντι Μικέλε βρέθηκε απέναντι στον Μιράντε μετά από ασίστ του Μπρίβιο και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ντι Μικέλε με ένα υπέροχο γκολ, έκανε το 2-1 για τη Λέτσε.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 3-1 στο 7ο λεπτό με τον Κουαντράδο κι όλα έδειχναν πως θα πάρει ένα μεγάλο διπλό.
Ωστόσο Πάρμα μείωσε με τον Πελέ στο 86ο λεπτό και πήρε την ισοπαλία με ένα γκολ του Γκαλόπα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:
Σάββατο (17/12)

Κιέβο Βερόνα - Κάλιαρι 2-0 (35' Τερό, 58' Σάρντο)
Μίλαν - Σιένα 2-0 (54' Νοτσερίνο, 63' πεν. Ιμπραχίμοβιτς)
Φιορεντίνα - Αταλάντα 2-2 (9' Τζιλαρντίνο, 88' Γιόβετιτς - 81' Μασιέλο, 86' Ντένις)

Κυριακή (18/12)
Κατάνια - Παλέρμο 2-0 (32' Λόντι, 61' πεν. Λόπεζ)
Τσεζένα - Ιντερ 0-1 (63' Ρανόκια)
Τζένοα - Μπολόνια 2-1 (39' Ρόσι, 85' Πράτο - 51' Ραμίρεζ)
Γιουβέντους - Νοβάρα 2-0 (4' Πέπε, 75' Κουαλιαρέλα)
Πάρμα - Λέτσε 3-3 (18' πεν. Φλοκάρι, 86' Πελέ, 93' Γκαλόπα - 58', 61' Ντι Μικέλε, 77' Κουαδράδο)
Λάτσιο - Ουντινέζε
Νάπολι - Ρόμα