Η Νάπολι ήταν απόλυτη κυρίαρχος από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12ο λεπτό. Ο Μάτζιο έκανε την κάθετη πάσα για τον Καβάνι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή κι έκανε το πλασέ για το 1-0.

Στο 16` ο Πάντεφ τροφοδότησε τον Χάμσικ, ο οποίος άλλαξε πόδι μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό τον Φρέι.
Το κρεσέντο της Νάπολι συνεχίστηκε και στο 24' ο Καβάνι με υπέροχο πλασέ μετά από κάθετη μπαλιά του Πάντεφ, έγραψε το 3-0. Η Τζένοα ωστόσο κατάφερε να μειώσει στο 27', με το κοντινό πλασέ του Γιορκέρα, μετά από γύρισμα του Πράτο.

Οι Ναπολιτάνοι πέτυχαν και 4ο γκολ στο 45ο λεπτό, καθώς ο Πάντεφ μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει, Φρέι.
Η Νάπολι δεν πάτησε φρένο ούτε στην επανάληψη και στο 49' ο Γκαργκάνο με πανέμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής, έκανε το 5-1.
Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Ζουνίγκα με ένα πανέμορφο γκολ στο 80ο λεπτό.

Την 4η συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η Ίντερ, η οποία σιγά σιγά ανεβαίνει στη βαθμολογία και πλησιάζει την κορυφή. Η Λέτσε πάγωσε το «Σαν Σίρο» στο 19ο λεπτό», καθώς ο Μουριέλ πέτυχε ένα φοβερό γκολ κι άνοιξε το σκορ. Ο νεαρός άσος της Λέτσε πέρασε τους Μαίκόν και Λούσιο και πλάσαρε τον αβοήθητο Σέζαρ.

Στη συνέχεια η Ίντερ αντέδρασε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 34ο λεπτό. Ο Μαϊκόν έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Πατσίνι με προβολή στο πρώτο δοκάρι, έκανε το 1-1. Οι νερατζούρι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και έκαναν το 2-1 στο 49'. Σκόρερ ο Μιλίτο, που μόλις είχε μπει στο ματς με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Άλβαρες. Το 3-1 διαμόρφωσε ο Εστεμπάν Καμπιάσο στο 72ο λεπτό μετά από ασίστ του Ναγκατόμο, ενώ ο Άλβαρες στο 81' έκανε το τελικό 4-1.

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Μπορτόλο Μούτι στον πάγκο της Παλέρμο, καθώς η ομάδα της Σικελίας έμεινε στο 2-2 με τη Νοβάρα κι ας βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0.

Στο 20` ο Ίλισιτς έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ και ο Λόντι κατά λάθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Παλέρμο κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη στο 74ο λεπτό καθώς ο Μπερτόλο διαμόρφωσε το 2-0, ενώ η Νοβάρα κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ματσαράνι στο 78'.
Την ισοπαλία στη Νοβάρα έδωσε ο Ριγκόνι με ένα γκολ στο 85ο λεπτό.

Χρυσό βαθμό τσίμπησε η Κατάνια μέσα στο «Ένιο Ταρντίνι» επί της Πάρμα (3-3), μετά από ένα καταπληκτικό ματς.
Η Πάρμα μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 5ο μόλις λεπτό. Ο Τζακάρντο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λεγκροτάλιε και ο Μπελούσκι δεν συνεννοήθηκαν και ο Μοντέστο από κοντά έκανε το 1-0. Η Κατάνια ισορρόπησε στην συνέχεια το ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 22ο λεπτό από μια στημένη φάση. Μετά από κόρνερ ο Λεγκροτάλιε έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Αλμιρόν από κοντά έκανε το 1-1.
Η Πάρμα, ωστόσο, κατάφερε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ δύο λεπτά αργότερα. Ο Μπιαμπινί βρέθηκε στο ύψος της περιοχής μετά από διώξιμο της άμυνας της Κατάνια και με όμορφο σουτ έκανε το 2-1. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και 3ο γκολ στο 44ο λεπτό με φοβερό σουτ του Φλοκάρι μέσα από την περιοχή και έβαλε βάσεις για τη νίκη της. Οι παρμέντσι δεν πίεσαν ιδιαίτερα στην επανάληψη και η Κατάνια βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 3-2 στο 75ο λεπτό με το πέναλτι του Λόντι.

Την πρώτη της νίκη μετά από 5 συνεχόμενες ισοπαλίες πέτυχε η Αταλάντα, καθώς επικράτησε με 4-1 της Τσεζένα. Η Τσεζένα πάγωσε το «Ατζούρι Ντ' Ιτάλια» στο 12ο λεπτό, καθώς ο Καντρέβα συνδυάστηκε με τον Μούτου και με σουτ από το ύψος της περιοχής, άνοιξε το σκορ. Η Αταλάντα ωστόσο κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει στο 18΄μςε το πέναλτι του Ντένις.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και γύρισαν το ματς στο επόμενο λεπτό. Σκόρερ ο Μαριλούνγκο, ο οποίος πήρε την κάθετη μπαλιά από τον Πίντο, απέφυγε και τον Μπεναλουανέ και πλάσαρε τον Αντονιόλι. Η Αταλάντα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 41ο λεπτό. Ο Ντένις έκανε την κάθετη για τον Πελούζο, αυτός έδωσε για τον αμαρκάριστο Μαριλούνγκο που απλά έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία.

Η Ρόμα ήταν απόλυτη πρωταγωνίστρια στο πρώτο μέρος και στην ουσία κατάφερε να καθαρίσει τη νίκη. Οι Ρωμαίοι άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό με σουτ του Ταντέι από το ύψος της περιοχής και αφού είχε προηγηθεί διώξιμο από τον Καζαρίνι. Η Μπολόνια προσπάθησε να βγει μπροστά προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσια και στο 41ι λεπτό το πλήρωσε. Λαμέλα και Οσβάλντο συνδυάστηκαν και ο τελευταίος τελείωσε ιδανικά τη φάση, κάνοντας το 2-0.

Χωρίς νίκη για 2ο σερί ματς έμεινε η Λάτσιο, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Κιέβο μέσα στη Ρώμη. Η Κιέβο έχασε τεράστια ευκαιρία στο 3ο μόλις λεπτό, καθώς ο Σέζαρ σημάδεψε το δοκάρι του Γκόνσο, ενώ στα πρώτα 20 λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τη Λάτσιο. Μάλιστα είχαν αρκετές καλές φάσεις με τον Παλόσκι, τον Θερό και τον Πελισιέ, αλλά ο Γκόνσο κράτησε όρθια την ομάδα του.

Το πρόγραμμα της 1ης (εξ αναβολής) αγωνιστικής

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σιένα-Φιορεντίνα 0-0

Κάλιαρι-Μίλαν 0-2
(4΄αυτογκολ Πισάνο, 61΄Ιμπραΐμοβιτς)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 (21:45)

Ουντινέζε-Γιουβέντους 0-0

Αταλάντα-Τσεζένα 4-1
(17’ πεν. Nτένις, 18’, 44’ Μαριλούνγκο, 71’ Πελούσο – 12’ Καντρέβα)

Μπολόνια-Ρόμα 0-2
(17’ Ταντέι, 40’ Οσβάλντο)

Ίντερ-Λέτσε 4-1
(34’ Πατσίνι, 49’ Μιλίτο, 73’ Καμπιάσο, 81’ Αλβάρες – 20’ Μιριελ)

Λάτσιο-Κιέβο 0-0

Νάπολι-Τζένοα 6-1
(12’, 24’ Καβάνι, 17’ Χάμσικ, 45’ Πάντεφ, 49’ Γκαργκάνο, 80’ Ζουνίγκα – 27’ Χορκέρα)

Νοβάρα-Παλέρμο 2-2
(77’ Μαζαράνι, 85’ Ριγκόνι – 20’ αυτ. Λούντι, 73’ Μπερτόλο)

Πάρμα-Κατάνια 3-3
(5’ Μοντέστο, 23’ Μπιαμπιανι, 44’ Φλοκάρι – 22’ Αλμιρόν, 74’ πεν. Λόντι, 85’ Κατελάνι)