Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Μπάρι έχει πολύ ψηλά στη λίστα της τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Για να προχωρήσει ωστόσο η περίπτωσή του, θα πρέπει η Μπάρι να πάρει την άνοδο για τη Serie A, μιας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της Serie B. Πρόθεση πάντως του Μπρινιόλι φαίνεται πως είναι να παραμείνει στο Τριφύλλι, καθώς παρότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η συζήτηση για πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του, το συμβόλαιό του τελειώνει το επόμενο καλοκαίρι (σ.σ. το 2024).

Το νέο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό και το στόρι για το πως ντύθηκε στα πράσινα ο Μπρινιόλι

Το συμβόλαιο του Αλμπέρτο Μπρινιόλι εκπνέει το 2024, ωστόσο οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στη διάρκεια της σεζόν έχουν βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την προοπτική πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του.

Στον Παναθηναϊκό με τη σύμφωνη γνώμη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει γίνει κουβέντα για να του προταθεί επέκταση συγκεκριμένα μέχρι το 2026, αλλά επί του παρόντος φαίνεται πως προτεραιότητα συνιστά το συμβόλαιο του αρχηγού, Δημήτρη Κουρμπέλη, που λήγει το φετινό καλοκαίρι. Όταν το καλοκαίρι του 2021 ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε να κινηθεί για την απόκτηση του 31χρονου σήμερα γκολκίπερ, ο Μπρινιόλι μαζί με άλλη μία επιλογή από την Ισπανία, ήταν στην κορυφή της λίστας μετά την προεργασία που είχε γίνει από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του.

Ο παίκτης δεν ήθελε να μείνει σε δεύτερο ρόλο πίσω από τον 24χρονο Γκουλιέλμο Βικάριο, στον οποίο είχε επιλέξει τότε να επενδύσει η Έμπολι και έτσι δέχτηκε αμέσως την πρόταση του Τριφυλλιού. Βλέποντας στους Πράσινους μία ξεχωριστή πρόκληση τριετίας, την οποία και επέλεξε αντί για έναν τελευταίο χρόνο συμβολαίου στην ιταλική ομάδα, που θα του δημιουργούσε ανασφάλεια για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Αυτό κι αν ήταν εμπιστοσύνη στον εαυτό του.