Facebook Pixel Στιγμές πανικού για τον Έντι Χάου στο Λιντς. Εκφοβιστικές διαθέσεις και οπαδών της Μίλαν…
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-14 12:24:00

Στιγμές πανικού για τον Έντι Χάου στο Λιντς - Εκφοβιστικές διαθέσεις και οπαδών της Μίλαν…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

 Τροφή για σκέψεις ως προς την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας των γηπέδων, και τη σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου έδωσε το σοβαρό περιστατικό που συνέβη στο «Έλλαντ Ρόουντ» του Λιντς, προς το τέλος του, άχρηστου και στις δύο, 2-2 με τη Νιουκάσλ.

 Ξαφνικά, μες στην «τεχνική» του περιοχή, ο Άγγλος προπονητής των φιλοξενούμενων, Έντι Χάου βρέθηκε τετ α τετ μ’ έναν οπαδό της Λιντς, που αφού τρύπωσε στον αγωνιστικό χώρο, ξεγελώντας αστυνομικούς και σεκιούριτι, τον πλησίασε, τον έσπρωξε και του έσουρε τα εξ’ αμάξης πριν, πάλι καλά, συλληφθεί κι απομακρυνθεί από τον πάγκο.

 «Εκείνη τη στιγμή δεν τρόμαξα, γιατί δεν έχεις τον χρόνο να φοβηθείς. Τρόμαξα όμως μετά, γιατί σκέφτηκα τι θα μπορούσε να συμβεί εάν…;», υπογράμμισε, και με το δίκιο του ο Χάου αναφερόμενος στο «εάν» ο οπαδός ήταν οπλισμένος; Και «εάν» με μαχαίρωνε;

 Ακολούθησε η απολογήτρια ανακοίνωση συγγνώμης, προς τη Νιουκάσλ, από τη Λιντς, αλλά και η άμεση διά βίου αποβολή του εισβολέα, όχι μόνο από το «Έλλαντ Ρόουντ», αλλά κι από κάθε βρετανικό γήπεδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το θέμα της ασφάλειας έχει τα τρωτά του σημεία. Ή μέχρι που θα μπορούσε να το είχε φτάσει ο συγκεκριμένος οπαδός στην περίπτωση που η ομάδα του έχανε αποχαιρετώντας κι αριθμητικά την Premier League, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη.

 Ήρθε ισόπαλη 2-2, θεωρητικά ακόμη ελπίζει, τη νίκη όμως χρειαζόταν πάση θησεία κι η Νιουκάσλ για να παραμείνει γαντζωμένη στο βαγόνι που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

 Τρένο, αντίθετα που μοιάζει να έχει χάσει οριστικά η Μίλαν μετά την απρόσμενη ήττα με 2-0 στη Λα Σπέτσια. Στο τέλος του αγώνα, εκατοντάδες οπαδοί των Rossoneri που στριμώχθηκαν στο πέταλο των φιλοξενούμενων του «Πίκκο», απαίτησαν από παίκτες και προπονητή ένα σύντομο διάλογο, το οποίο και έγινε, με άπαντες να ακούν με προσοχή και ευλάβεια τις θέσεις των οπαδών με την ελπίδα να δουν μία διαφορετική προσέγγιση στη κρίσιμη ρεβάνς Champions League, της ερχόμενης Τετάρτης, με την Ίντερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags