Facebook Pixel Ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή στη Νάπολι! Τελικά, «ομάδα που κερδίζει, αλλάζει και παρά αλλάζει…».
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-01 10:56:00

Ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή στη Νάπολι! Τελικά, «ομάδα που κερδίζει, αλλάζει και παρά αλλάζει…».

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή στη Νάπολι! Τελικά, «ομάδα που κερδίζει, αλλάζει και παρά αλλάζει…».

 Μετά τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή, αλλά και τον καλύτερο αμυντικό της περυσινής σεζόν στη Serie A, ο  ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης της Αουρέλιο Ντε Λαουρέντιις, παραγωγός και "κινηματογραφ- άνθρωπος", συνηθισμένος ν’ αλλάξει πρόσωπα, ρόλους και σενάρια σαν τα πουκάμισα έβαλε πωλητήριο και στον καλύτερό του επιθετικό: τον Νιγηριανό Βίκτορ Όσιμεν για τον οποίο ζητάει, ακατέβατα 180εκ. ευρώ.

 Είναι προφανές ότι, στο μυαλό του 74χρονου ανιψιού και κληρονόμου της αυτοκρατορίας των Ντε Λαουρέντιις, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει η ρήση «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει: αλλάζει και μάλιστα πάρα αλλάζει».

 Ξεκίνησε από τον προπονητή Λουτσάνο Σπαλλέττι, τον άνθρωπο που χάρισε στους Partenopei το ιστορικό τους 3ο Scudetto και πρώτο ύστερα από 33 χρόνια. Του ανανέωσε το συμβόλαιο με τα ίδια χρήματα που είχαν συμφωνήσει πριν τρία χρόνια, χωρίς αύξηση ή bonus κατάκτησης του πρωταθλήματος, ο Σπαλλέττι δεν το δέχτηκε, ο πρόεδρος τον ευχαρίστησε, τον έστειλε στο καλό και τον αντικατέστησε με τον Γάλλο Ρούντι Γκαρσία που πριν από μία πενταετία τα είχε πάει μία χαρά στον πάγκο της Ρόμα. Όσον αφορά τον προπονητή του «tricolore» θα ξεκουραστεί ένα χρόνο σπίτι του, γιατί στην περίπτωση φυγής του από τη Νάπολι είχε υπογράψει ρήτρα να μην προπονήσει, για μία σεζόν καμία άλλη ιταλική ομάδα.

 Μεσοβδόμαδα αποχαιρέτησε τον Νότιο Κορεάτη αμυντικό πυλώνα, Κιμ τον οποίο ήθελε η μισή Premier League, αλλά τελικά θα συνεχίσει στη Μπάγερν Μονάχου με 75εκ. ευρώ. Και χθες τον Κριστιάνο Τζούντολι, αρχιτέκτονα και talent scout των φθηνών ευκαιριών (Κβαρακτσέλια, Όσιμεν, Κιμ) και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο της ολικής αναδιάρθρωσης της λαβωμένης, και χωρίς ταυτότητα τις δύο τελευταίες περιόδους Γιουβέντους.

 Παράλληλα έβαλε και πωλητήριο στον πρώτο σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, Βίκτορ Όσιμεν: 180εκ. ευρώ αδιαπραγμάτευτα για τον ταλαντούχο Νιγηριανό, τον οποίο επίσης φλερτάρει η μισή Ευρώπη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και η Παρί Σεν Ζερμέν, in primis, οι δύο μοναδικές που μέχρι στιγμής έφτασαν να προσφέρουν έως και 100εκ. ευρώ. Εκείνος όμως θέλει ακατέβατα κι άλλα 80, κι επειδή απέδειξε ότι είναι τύπος sui generis και ξεροκέφαλος, στο τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει το δικό του.

 «Στους φιλάθλους υπογραμμίζω απλά να μην ανησυχούν και να έχουν εμπιστοσύνη στην κρίση και την στρατηγική της ομάδας, είπε με έμφαση. Είναι προφανές ότι, με τα χρήματα που θα εισπράξουμε από τον Όσιμεν θα φέρουμε έναν αντίστοιχου βεληνεκούς». Με επικρατέστερο τον Δανό Χόιλουντ της Αταλάντα, με την οποία ο Τζούντολι είχε ήδη ξεκινήσει τις καταρχήν διαπραγματεύσεις.               

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags