Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Ίλιγγος" στη Γιουβέντους με την απάντηση Σαββίδη - Αυτή είναι η τιμή πώλησης του Κωνσταντέλια στον ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-18 19:34:00

"Ίλιγγος" στη Γιουβέντους με την απάντηση Σαββίδη - Αυτή είναι η τιμή πώλησης του Κωνσταντέλια στον ΠΑΟΚ

του Λάζαρου Γεωργίδη

Ούτε για τη "Μεγάλη Κυρία" θα κάνει χατίρια ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως κανένας παίκτης δεν πωλείται, αν δεν έρθει η κατάλληλη προσφορά. Πόσα λοιπόν ζητάει για τον Έλληνα άσο;

Μια ακόμα φορά τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο το όνομα του Γιάννη Κωνσταντέλια βρίσκεται στο επίκεντρο, ως υποψήφιος για να φορέσει τη φανέλα κάποιας μεγάλης ομάδας, καθώς είναι σαφές ότι πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ έχουν μαρκάρει την περίπτωσή του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ στα μπλοκάκια τους.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχουν συνδεθεί μαζί του πλήθος από αξιόλογες ομάδες σε όλη την Ευρώπη, από την Ιταλία και την Αταλάντα μέχρι την Γερμανία και τις Ντόρτμουντ-Λειψία, ενώ τώρα έρχεται ξανά στο πεδίο κλαμπ από τη γειτονική χώρα: Συγκεκριμένα η Γιουβέντους.

Ο νεαρός άσος βρίσκεται στα ραντάρ τού ιταλικού συλλόγου που έχει το κατάλληλο σκάουτινγκ για να ξετρυπώσει ποδοσφαιριστές που μπορούν να βγάλουν μάτια με την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο και, σίγουρα, ως όνομα και μέγεθος/βάρος φανέλας μπορεί να συγκινήσει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

Μόνο που κάπου εδώ θα πρέπει να δούμε και τι ισχύει με την περίπτωση του νεαρού άσου, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Αρχικά το αγωνιστικό: Ο Ντέλιας είναι μια εξαιρετική περίπτωση ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, με δυνατότητες να γίνει ακόμα καλύτερος. Αλλά από αυτό μέχρι να φτάσει να ασχοληθεί η Γιουβέντους μαζί του για να του δώσει θέση στην 20άδα της, υπάρχει διαφορά.

Αυτή η διαφορά συνδέεται και με το οικονομικό σκέλος, γιατί δεν πρόκειται για μια low cost/risk κίνηση για τους Ιταλούς, δεδομένου ότι η ερώτηση που έκανε τo sportdog στην πιάτσα των μάνατζερ για να μάθουμε την τιμή του παίκτη, έφερε και την καθηλωτική απάντηση: "Φεύγει μόνο με 20 εκατ. ευρώ"!

Ο Ιβάν Σαββίδης με την περίπτωση του Κωνσταντέλια, κυρίως, αλλά και με εκείνες των Κοτάρσκι και Κουλιεράκη, θέλει να εδραιώσει τον ΠΑΟΚ στις πολύ μεγάλες πωλήσεις - Σε deals που θα φέρουν χρυσάφι στα ταμεία αλλά σε κάθε περίπτωση θα δείξουν ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο στο ποδοσφαιρικό αλισβερίσι.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο μια ομάδα, όσο και μεγάλο πορτοφόλι μπορεί να έχει, θα έδινε ένα ποσό σε αυτό το ύψος για ένα παιδί 20 ετών, που φέτος παίζει για πρώτη φορά στο Κόνφερενς Λιγκ. "Μέγα πόσο, αποκλείεται να το δώσει η Γιουβέντους σε παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα", ανέφερε μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννούλας, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ιταλία και πρόσθεσε αν μπορεί να αντεπεξέλθει ο νεαρός άσος στις απαιτήσεις της Serie A:

"Είναι δύσκολο το ιταλικό πρωτάθλημα, αν και η Γιούβε τελευταία δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Ίσως και λόγω ανάγκης, έδωσε χρόνο σε παίκτες που προήλθαν από την ακαδημίας της - Όπως είναι, για παράδειγμα, ο Μιρέτι, ο Φατζόλι, ο Ίλινγκ, ο Γιλντίζ". Σε κάθε περίπτωση ο Δικέφαλος έχει ορίσει τιμή για τον 20χρονο άσο και η Γιουβέντους φαίνεται ότι προσθέτει το όνομά της στις ομάδες που τσεκάρουν την παρουσία του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θυσία" Κοτάρσκι στον ΠΑΟΚ για 3.2 εκατ. - Πώς "έφαγε" Πασχαλάκη - Μεταγραφή που διώχνει ξένο άσο στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags