Ο Νεκτάριος Κοσμαδάκης, σκάουτ στην Ιταλία, παραχώρησε στη συνέντευξη στο Metropolis 95,5 και μίλησε για τις εμφανίσεις των Γιάννη Κωνσταντέλια και Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Αμφότεροι έχουν συγκεντρώσει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες και ο σκάουτ αποκαλύπτει ποια είναι τα πεδία στα οποία χρήζουν βελτίωσης οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου του Βορρά.

Όσα δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το ιταλικό είναι το τρίτο πρωτάθλημα σε δυναμικότητα στον κόσμο, το σκάουτ είναι πολύ οργανωμένο στην Ιταλία και ειδικά στην Πριμαβρέρα, υπάρχουν Έλληνες παίκτες σε αυτή την κατηγορία. Εγώ συνεργάζομαι με γραφεία εκπροσώπησης ποδοσφαιριστών αλλά και με ομάδες».

Για τις εμφανίσεις των Κουλιεράκη-Κωνσταντέλια: «Στην ιταλική αγορά πάντα αρέσουν οι Έλληνες αμυντικοί, είναι εύλογο το ενδιαφέρον του για ένα δυνατό παιδί όπως ο Κουλιεράκης και για τον Κωνσταντέλια που στον ρόλο που παίζει μπορεί να ενδιαφέρει τις ομάδες. Για μένα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή της ομάδας, γιατί στην Ιταλία έχουμε να κάνουμε με τη δυσκολότερη άμυνα της Ευρώπης, να προσαρμοστούν τα παιδιά. Δεν είναι Μίλαν και λέμε Μίλαν, μπορεί καλύτερα να πάει σε μια μικρότερη ομάδα και να πάρει χρόνο συμμετοχής. Πρέπει να υπάρξει προσοχή. 

Για τον Κωνσταντέλια θα ήταν καλή μια μεσαία ομάδα στη Σέριε Α. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοιο εξαιρετικό παίκτη από την Ελλάδα και εύχομαι να κάνω τη σωστή επιλογή. Πρέπει να δουλέψει στη δύναμη γιατί είναι ένας εγκεφαλικός παίκτης, όπως και στις στατικές φάσεις. Ο Κβαρατσχέλια ψήθηκε στη Νάπολι και είναι πολύ δυνατός παίκτης».

Για τη διαδικασία με τους νεαρούς παίκτες στον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ δράττουν τις ευκαιρίες γιατί έχουν πολύ καλούς Ελληνες και έχουν δώσει βάση και στον ΠΑΟΚ Β, μπορεί να αντλήσει παίκτες από εκεί. Εκεί υπάρχει και ο Γκορντεζιάνι που είναι καλός επιθετικός και γιατί να μην παίξει στην πρώτη ομάδα; Εμένα μου αρέσουν το πρότζεκτ της Β ομάδων».

Για τον Κουλιεράκη: «Ο Κουλιεράκης πρέπει να δουλέψει λίγο στην τεχνική, έχει όλα τα στοιχεία που αρέσουν στις ιταλικές ομάδες. Θα ήθελα να δω την ποδοσφαιρική του συνέχεια στην Ιταλία».