Η πρόβα τζενεράλε της Φιορεντίνα ενόψει του μεγάλου τελικού του Conference League με τον Ολυμπιακό, το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης (29/5, 22:00) στην OPAP Arena, στέφθηκε με νίκη - θρίλερ, 3-2, επί της Κάλιαρι στη Σαρδηνία, αποτέλεσμα που χάρισε οριστικά την 8η θέση στους «βιόλα» και το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για την επόμενη σεζόν. Το μόνο που δεν γνωρίζει ακόμη η ομάδα του Ιταλιάνο είναι εάν θα συμμετάσχει στο Europa Conference League ή στο Europa League, κάτι που θα ξεκαθαρίσει σε έξι ημέρες.

Στο εναρκτήριο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Serie A (38η) η Φιορεντίνα πήρε το «διπλό» στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι του Αρτούρ Μέλο, ενώ «χρωστά» ακόμη ένα ματς εκτός έδρας με την Αταλάντα (2/6) στο οποίο θα παίξει καθαρά και μόνο για το γοήτρό της. 

Πλέον, με τη ψυχολογία στα ύψη θα μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το μεγάλο ματς της ερχόμενης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει το νέο κάτοχο του τροπαίου του Conference League, ο νικητής του οποίου θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League της περιόδου 2024/2025.

Αποθεώθηκε ο συγκινημένος Ρανιέρι

Πριν τη σέντρα τoυ αγώνα ο Κλαούντιο Ρανιέρι γνώρισε την καθολική αποθέωση από τους οπαδούς που είχαν κατακλύσει τη Ντόμους Αρένα. Ακόμη και ο διαιτητής του ματς τον χειροκροτούσε, μιας και ο Ιταλός τεχνικός στα 72 του χρόνια ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του ματς στους πάγκους.

Μετά από 38 χρόνια τεράστιας καριέρας είπε «αντίο» στην προπονητική. Καταχειροκροτήθηκε από οπαδούς, τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ και ο ίδιος αντεπέδιδε το χειροκρότημα.

Στο αγωνιστικό μέρος και κόντρα στη ροή του ματς και με τον Τερατσάνο να έχει κάνει τρεις σωτήριες επεμβάσεις στα πρώτα 30 λεπτά η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ. Στο 39΄ με το 8ο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα (έσπασε το ατομικό του ρεκόρ σε μία σεζόν) ο 34χρονος μέσος, Τζάκομο Μποναβεντούρα, έβαλε μπροστά στο σκορ τους «βιόλα»!

 

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 64' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Ντεϊόλα, γκολ που κατακυρώθηκε μετά και τη σύμφωνη γνώμη του VAR καθώς ο σκόρερ ξεκίνησε από οριακή θέση πριν νικήσει τον Τερατσάνο.

 

Στο 87' ο Κίνγκστον με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έφερε προσωρινά... τούμπα το ματς δίνοντας την πρωτοπορία στο σκορ στους γηπεδούχους, ωστόσο, στο 89' ο Γκονζάλες ισοφάρισε για τους «βιόλα» και στο 90'+12 ο Αρτούρ Μέλο με πέναλτι που κέρδισε ο Μπελτράν διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

 
 
 

Η ενδεκάδα της Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς (66΄ Μαρτίνες Κουάτρα), Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (73' Μπελτράν), Μαντράγκορα (56' Αρτούρ), Ικονέ (56΄ Γκονζάλες), Μπαράκ, Καστροβιλί, Μπελότι (73' Ενζολά).

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr