Αυτήν την περίοδο, τα πάντα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τα ονόματα τριών προπονητών: του Αντόνιο Κόντε, του Μασσιμιλιάνο Αλλέγκρι και του Τζανπιέρο Γκασπερίνι.
Διαβάστε επίσης...
Ο πρώτος, μόλις κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Νάπολι, πανηγυρίζοντας όχι μόνο το 5ο προσωπικό του scudetto, ύστερα από τα τρία συνεχόμενα με τη Γιουβέντους και το ένα με την Ίντερ, αλλά και το σπάνιο ρεκόρ του μοναδικού, Ιταλού προπονητή που κέρδισε το πρωτάθλημα με τρεις διαφορετικές ομάδες.
Ο δεύτερος είναι άνεργος εδώ και ένα χρόνο, έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους και ένα με τη Μίλαν και του ασκούν ασφυκτική πίεση, τόσο η Νάπολι, στην περίπτωση που ο Κόντε θελήσει να επιστρέψει στη Γιουβέντους, τόσο (ξανά) η Μίλαν που αφού εισέπραξε το «όχι» της Μπολόνια για τον Βιντσέντσο Ιταλιάνο στράφηκε με αποφασιστικότητα σ’ έναν από τους Αλλέγκρι ή Τιάγκο Μότα που απέτυχε παταγωδώς στη Γιουβέντους και «φυγαδεύτηκε» νύχτα από το Τορίνο.
Ενώ ο τρίτος, μόλις επισημοποίησε το διαζύγιό του με την Αταλάντα ύστερα από 9 χρόνια κι εκεί που το όνομά του «έπαιζε» έντονα για τη Γιουβέντους, μάλλον φαίνεται πως έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει στη Ρόμα. Προσοχή όμως, σε δύο ακόμη σενάρια της τελευταίας στιγμής.
Η σαουδαραβική Αλ Χιλάλ προσφέρει γη και ύδωρ στον Σιμόνε Ιντσάγκι, ένα αστρονομικό ποσό των 200εκ. ευρώ για τρία χρόνια κι επειδή τα λεφτά είναι υπερβολικά πολλά δύσκολο να τα αρνηθεί ακόμη και στην περίπτωση που κατακτήσει το Champions League στον τελικό του Σαββάτου, στο Μόναχο με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Το δεύτερο σενάριο αφορά τον Ραφφαέλε Παλλαντίνο, που χθες παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από τον πάγκο της Φιορεντίνα. Στο μέλλον του, να βρίσκονται η Αταλάντα ή η Λάτσιο που έχοντας χάσει την έξοδό της στην Ευρώπη αναμένεται να ολοκληρώσει τη συνεργασία της με τον Μπαρόνι;
Και κάτι ακόμη: τι θα γίνει με τους Ρομπέρτο Μαντσίνι και Μαουρίτσιο Σάρρι, οι οποίοι επίσης έμειναν ελεύθεροι, ο πρώτος ύστερα από την αποτυχημένη του θητεία στον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας, ο δεύτερος μετά την περυσινή του απόλυση από τη Λάτσιο; Και δεν μιλάμε για «τυχαία» ονόματα, αλλά για δύο προσωπικότητες που κατέκτησαν τίτλους με την Ίντερ, την Τσέλσι και την εθνική Ιταλίας. Και που επίσης δεν βλέπουν την ώρα να επιστρέψουν στο ιταλικό «λούνα παρκ».