Facebook Pixel Παναγιώτης Μονεμβασιώτης: Αγοράζει μεγάλη ελληνική ομάδα ο Μονεμβασιώτης - Έδωσε 10.000, επενδύει 1.5 εκατ. - Αλλάζουν ήδη γήπεδο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-27 15:42:00

Αγοράζει μεγάλη ελληνική ομάδα ο Μονεμβασιώτης - Έδωσε 10.000, επενδύει 1.5 εκατ. - Αλλάζουν ήδη γήπεδο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αγοράζει μεγάλη ελληνική ομάδα ο Μονεμβασιώτης - Έδωσε 10.000, επενδύει 1.5 εκατ. - Αλλάζουν ήδη γήπεδο!

Έφυγε από τον Απόλλωνα, όχι όμως και από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για ποιον σύλλογο ενδιαφέρεται ο γνωστός παράγοντας, τα χρήματα που θέλει να δώσει και τα χρέη που υπάρχουν
 

Το ποσό των 10.000 ευρώ θα μοιράσει στους παίκτες τού Ηρακλή ο Σταύρος Μονεμβασιώτης, ως πριμ για τη νίκη τους επί του Καμπανιακού, καθώς θέλει να δείξει τόσο εντός όσο και εκτός της ομάδας πόσο θετικός είναι στην προοπτική να την αναλάβει.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας τού Απόλλωνα Αθηνών, που έχει αφήσει την αθηναϊκή ομάδα και θέλει να επενδύσει στον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης που έχει εκτόπισμα ως κλαμπ και πολλούς οπαδούς, προσπαθεί να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ενόψει της συνέχειας. Γιατί η συνέχεια θέλει να περιλαμβάνει εκείνον σε κεντρικό ρόλο. Ήδη, μάλιστα, θα δώσει χορηγία για τη φανέλα του Ηρακλή.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης

Το 2002 απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας "Βενέτης", αλλάζοντας μορφή στα γνωστά καταστήματα με ένα σύγχρονο αναπτυξιακό πρόγραμμα αναβάθμισης σε όλους τους τομείς.

Μάλιστα, το 2002 η εταιρεία είχε χρέη 27 εκατ. ευρώ (και τζίρο μόλις 12 εκατ.). "Τρώγαμε για 12 χρόνια… φακές. Κοιμόμουν στις εγκαταστάσεις και μαζί με την ομάδα δεν διστάσαμε να εργαστούμε ακόμα και 24 ώρες επί 7 ημέρες την εβδομάδα. Ομως το 2013 ξεχρεώσαμε τα πάντα", είχε σχολίασε σε συνέντευξή του ο Π. Μονεμβασιώτης.

Για την ιστορία η "Βενέτης" είναι σήμερα εταιρεία με μηδενικό δανεισμό, βραβεύτηκε ως μία από τις 1.000 καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες και, φυσικά, έχει έναν μεγάλο κύκλο εργασιών και εσόδων.

Η "πόρτα" από τον Καρυπίδη έφερε το προσκήνιο τον Ηρακλή

Ο Μονεμβασιώτης είχε εμπλακεί με τον Απόλλωνα για πολλά χρόνια αλλά, τώρα, η ομάδα έχει περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πριν από 4 χρόνια είχε βρεθεί στην πόρτα τού Θοδωρή Καρυπίδη και είχε προσφέρει 8+ εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Άρης, αλλά ο ισχυρός άνδρας των Κίτρινων είχε αρνηθεί - Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έψαχνε για άλλο αφεντικό ο Καρυπίδης, αλλά για συμπαίκτη.

Με αποτέλεσμα, τώρα, ο Μονεμβασιώτης να στρέψει το ενδιαφέρον του στον Ηρακλή, που είναι στη Σούπερ Λιγκ 2, έχει εκτόπισμα ως σύλλογος, ιστορία, και πολλούς οπαδούς. Γιατί θέλει να βρεθεί σε ομάδα τής Θεσσαλονίκης; Το επιχειρηματικό του δαιμίνιο τον έχει οδηγήσει στη συμπρωτεύουσα, καθώς έτσι κι αλλιώς θα "ανοίξουν" οι δουλειές του εκεί αφού ετοιμάζει 6 νέα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας φούρνων. 

Τι ισχύει στον Ηρακλή και πόσα χρήματα είναι έτοιμος να επενδύσει

 Αυτή τη στιγμή ο Γηραιός είναι ομάδα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Τα χρέη ανέρχονται στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ και η πλευρά τού Μονεμβασιώτη θεωρεί ότι μπορεί με 1-1,5 εκατ. ευρώ να πάρει την ομάδα στα χέρια του. Το ζήτημα όμως είναι τι γίνεται μετά.

Ο Μονεμβασιώτης ετοιμάζεται να ρίξει σε βάθος 1,5 έτους, αν προχωρήσει η συμφωνία μέχρι το τέλος τής τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ένα ποσό που θα φτάνει συνολικά στα 8-10 εκατ. ευρώ. Γιατί η ομάδα έχει χρέη, γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, γιατί χρειάζεται να ενισχυθεί το ρόστερ. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν υπάρχει θέμα ανόδου καθώς, πέρα του ότι ξεχωρίζει ο Λεβαδειακός, δεν έχει το κατάλληλο υλικό η ομάδα. Τη σεζόν 2024/25, όμως, μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει την άνοδο ο Ηρακλής και να βρεθεί ξανά στη Σούπερ Λιγκ. Ο Μονεμβασιώτης έχει το know how από τη μεγάλη κατηγορία και, αυτή τη φορά, θα βρεθεί εκεί με μια ομάδα που έχει υψηλότερο value από τον Απόλλωνα.

Φεύγει από το Καυτανζόγλειο

Και μια τελευταία αποκάλυψη, που δείχνει ότι στον Ηρακλή δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα στην τύχη του: Με το Καυτανζόγλειο απόλυτα εγκαταλελειμμένο (το κεντρικό γήπεδο), με κάκιστο αγωνιστικό χώρο, χωρίς επικαιροποιημένη μελέτη πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, που έχει φθορές και χρήζει συστηματικής και σοβαρής συντήρησης (καθώς η επιτροπή διοίκησης του σταδίου έχει δρομολογήσει τους τελευταιες 14 μήνες διάφορες μελέτες που πηγαίνουν στην γγΑ και το υφυπουργείο Αθλητισμού - Για παράδειγμα χρειάζεται ενεργειακή αναβάθμιση και διάφορα άλλα) χρειάζεται μίνιμουμ 3,5 εκατ. ευρώ για να γίνει λειτουργικό ξανά, η ομάδα αποφάσισε να αποχωρήσει.

Κάτι ακόμα: Για κάθε μεγάλη ομάδα η δύναμή της είναι οι οπαδοί της - Και ο Ηρακλής συγκαταλέγεται στις μεγάλες ελληνικές ομάδες ακριβώς επειδή έχει πολλούς οπαδούς. Στο Καυταντζόγλειο φέτος δεν επιτρέπεται να υπάρχουν οπαδοί, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάνει ένα βασικό στοιχείο της! Για αυτό και υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Καμπανιακό για να συνεχίσει τις υποχρεώσεις του ο Γηραιός στο γήπεδο της Χαλάστρας, που είχε ανακαινιστεί πρόσφατα και μπορεί να φιλοξενήσει οπαδούς.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags