Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Χριστοβασίλης, είδε το προσωπικό του όχημα να γίνεται στόχος βανδαλισμού, σε μια κίνηση που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της «προειδοποίησης».
Το χρονικό της επίθεσης στους Αμπελόκηπους
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων Ιωαννίνων. Άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές φθορές στο τζιπ του Γιάννη Χριστοβασίλη, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στην κατοικία των πεθερικών του.
Πρόκειται για το όχημα που ανήκε στον αείμνηστο Γιώργο Χριστοβασίλη, το οποίο χρησιμοποιούσε ο γιος του μετά τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της ομάδας, γεγονός που δίνει μια ακόμη πιο βαριά χροιά στο συμβάν.
Ο Γιάννης Χριστοβασίλης μετέβη άμεσα στο οικείο αστυνομικό τμήμα, όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση.
Το «ερωτηματικό» των κινήτρων
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου», η σύνδεση του περιστατικού με τα διοικητικά και αγωνιστικά δρώμενα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.
Ωστόσο, στην πόλη είναι κοινό μυστικό πως η δυσαρέσκεια των οπαδών προς τη διοίκηση είναι τεράστια, και το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με την ομάδα παραμένει το επικρατέστερο σενάριο στις συζητήσεις των φιλάθλων.
Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, οι διοικητικές εξελίξεις παραμένουν «παγωμένες». Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που είχε προγραμματιστεί για τη Μεγάλη Τρίτη (07/04), οδηγήθηκε σε ναυάγιο.
Οι μέτοχοι δεν εμφανίστηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ στο ΠΕΑΚΙ, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της διαδικασίας. Η κρίσιμη συνέλευση μετατέθηκε για μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα για την Τρίτη 28 Απριλίου στις 14:00, αφήνοντας την ομάδα σε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα την ώρα που το μέλλον της κρέμεται από μια κλωστή.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε μια επικίνδυνη «περιδίνηση». Η επίθεση στο αυτοκίνητο του αντιπροέδρου ξεφεύγει από τα όρια της αθλητικής αντιπαράθεσης και περνά στη σφαίρα της παρανομίας. Η διοίκηση Χριστοβασίλη βρίσκεται υπό τρομερή πίεση, και η αδυναμία πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης δείχνει πως υπάρχει βαθύ χάσμα και εσωτερική δυσλειτουργία. Αν δεν βρεθεί άμεσα μια λύση ηρεμίας, ο σύλλογος κινδυνεύει με πλήρη αποσύνθεση.
Όταν ο "νόμος του δρόμου" αντικαθιστά τη λογική, το ποδόσφαιρο έχει ήδη χάσει. Η επίθεση στο τζιπ του Χριστοβασίλη είναι μια καταδικαστέα πράξη που μόνο κακό κάνει στον ΠΑΣ. Το γεγονός ότι το αμάξι ήταν του πατέρα του προσθέτει μια δόση ιεροσυλίας που πονάει διπλά.
Όσο για τη Γενική Συνέλευση; Το ότι δεν υπήρξε απαρτία είναι το απόλυτο "άδειασμα". Η 28η Απριλίου μοιάζει πλέον με την "ημέρα της κρίσης" για τον Άγιαξ της Ηπείρου.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο