Άλλο ένα στραβοπάτημα για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος αν και προηγούταν στη Λάρισα με 1-0 μέχρι το 88', κατάφερε να ισοφαριστεί και να χάσει βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε αρκετά νωχελικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Απείλησε νωρίς με τον Ελ Καντουρί στο 7' (απέκρουσε ο Μπόζοβιτς) αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι του είχε... ατονία. Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά και να φτιάξουν φάσεις στα καρέ των βυσσινί, οι οποίοι φαίνονταν ακίνδυνοι. Ο Πρίγιοβις ήταν εξαφανισμένος ανάμεσα σε αμυντικούς, Βιεϊρίνια και Πέλκας δεν είχαν συμβολή μεγάλη στο παιχνίδι, οπότε όλες οι μπαλιές περνούσαν από τον άξονα, όπου οι γηπεδούχοι είχαν καλά κλεισμένους τους διαδρόμους.

Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να ξυπνούν μετά το 38', όταν αύξησαν την πίεσή τους και βρήκαν πάτημα στο γεγονός, ότι η θεσσαλική άμυνα έχασε δυναμικότητα με την αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς. Στα μετόπισθεν της ΑΕΛ δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κενό, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Βιεϊρίνια στο 39' και στο 40' που βρέθηκε ολομόναχος. Στο 44' όμως ο Λέο Μάτος είχε περισσότερη τύχη και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμούς και έδωσε χώρο στην ΑΕΛ που προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα των «ασπρόμαυρων», χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, με εξαίρεση μία καλή στιγμή με τον Λεοζίνιο. Ο Δικέφαλος διατηρούσε το υπέρ του σκορ και έδειχνε να επαναπαύεται με αυτό. Αυτό το πλήρωσε στο 88', ένα λεπτό μετά την αποβολή του Κουλούρη. Ο Γκριζμάν βρέθηκε στην περιοχή και με ένα πολύ όμορφο και συνάμα τυχερό γκολ, ισοφάρισε και έσωσε τη Λάρισα.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γκριζμάν ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΛ, αφού της έδωσε την ισοπαλία και έκοψε βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Ο εξτρέμ με τη.. μοϊκάνα έκανε άτσαλο τελείωμα στη φάση του 88', κατάφερε όμως με αυτόν τον τρόπο να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Ρέι και να τη στείλει στα δίχτυα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Μπόζοβιτς υπερασπίστηκε την εστία, έχοντας μπροστά του από δεξιά προς τα αριστερά τους Ρέντζα, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς και Γουάλας. Αντόνι και Αγκάνοβιτς είχαν ανασταλτικό ρόλο στο κέντρο. Ο Ντέλετιτς τοποθετήθηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Κρίζμαν στη δεξιά, επιθετικός έπαιξε ο Ναζλίδης και από πίσω του αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο ο Λεοζίνιο.

Στο 24' Φάρκας πέρασε αντί του Γιοβάνοβιτς που τραυματίστηκε. Η άμυνα όμως έγινε ευάλωτη κάτι που διαπιστώθηκε με τον τρόπο που δέχτηκε γκολ στο 44'. Στο 76' μπήκε αλλαγή ο Περόνε για να τονωθεί η θεσσαλική, επιθετική γραμμή, ενώ στο 84' εισήλθε ο Μασούρας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε στη διάθεσή του τον Κάμπος. Ο Ρέι ξεκίνησε βασικός, Μάτος και Λέοβατς αποτέλεσαν τα άκρα της άμυνας, με τους Βαρέλα-Σαμπράνο να παίζουν στα στόπερ. Τσίμιροτ-Μαουρίσιο ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων. Πέλκας και Βιεϊρίνια τοποθετήθηκαν στα φτερά, ο Ελ Καντουρί είχε ρόλο δεκαριού και ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή συμπλήρωνε το 4-2-3-1.

Η πρώτη αλλαγή του Ρουμάνου τεχνικού ήταν ο Σάκχοφ, τον οποίο έβαλε στο 62' αντί του Πέλκα, για να πιέσει ψηλά την ΑΕΛ και να εκμεταλλευτεί το καλό πόδι του Ουκρανού. Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Κουλούρη αντί του Πρίγιοβιτς που δεν φάνηκε καθόλου στο ματς και στο 84' αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια με τον Μακ. Ο Σλοβάκος δεν κατάφερε να βοηθήσει,ενώ ο Κουλούρης έπαιξε μόνο 15 λεπτά και αποβλήθηκε.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (24' Φάρκας), Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (76' Λεοζίνιο), Κρίζμαν, Ναζλίδης (84'Μασούρας)

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς , Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο, Βιεϊρίνια (84' Μακ), Ελ Καντουρί, Πέλκας (62' Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (71' Κουλούρης)

Η ΦΑΣΗ: Αναμφισβήτητα αυτή ήταν το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Γκριζμάν βρέθηκε στην περιοχή και όλοι περίμεναν να το χάσει, αλλά με την περίεργη εκτέλεσή του έκανε το 1-1.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Κατσικογιάννης έδωσε δικαιώματα με τα σφυρίγματα του. Ο διαιτητής ήταν ακριβοδίκαιος μεν στις κάρτες του, αλλά ο ΠΑΟΚ φωνάζει για πέναλτι στον Λέο Μάτος. Επίσης και οι βοηθοί του άφησαν παράπονα στους φιλοξενούμενους. Η απευθείας κόκκινη στον Κουλούρη που πήγε με τον αγκώνα πάνω στο πρόσωπo του Φάρκας ήταν ορθή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Το 0-1 είναι πολύ εύθραστο σκορ. Όταν επαναπαύεται μία ομάδα σε αυτό, μπορεί να το πληρώσει. Αυτό έκανε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν ανύπαρκτος επιθετικά και στο τέλος την έπαθε από τον Γκριζμάν.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Μπορεί το κλίμα στον ΠΑΟΚ να ήταν θετικό, πριν την 6η αγωνιστική, η εικόνα της ομάδας στη Λάρισα ομως δείχνει, ότι ακόμα βίσκεται σε κρίση. Δεν υπάρχουν δέσιμο, αυτοματισμοί, ταχύτητα, συνεργασίες και φαντασία στο παιχνίδι των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι λένε, ότι πάνε για πρωτάθλημα. Ομάδες, όπως η ΑΕΛ όμως, θα έπρεπε να τις «καθαρίζουν» με συνοπτικές διαδικασίες. Εξάλλου η επαρχία κρίνει πάντα τον τίτλο.

ΠΑΤΑ ΤΟ Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης ΕΔΩ