Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανάσα με καρυδάτο διπλό για την ΑΕΛ!
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-22 20:13:00

Ανάσα με καρυδάτο διπλό για την ΑΕΛ!

Sportdog Team
Ανάσα με καρυδάτο διπλό για την ΑΕΛ!

Η Λάρισα επικράτησε 1-0 του Πλατανιά. Ήρωες Κρίζμαν και Μπόζοβιτς.

Μεγάλη νίκη πραγματοποίησε η Λάρισα στα Χανιά. Ένα γκολ (του Κρίζμαν) ήταν αρκετό για την ΑΕΛ, η οποία έφυγε με τους τρεις βαθμούς και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, καθώς έπιασε Πλατανιά και Αστέρα στη βαθμολογία. Χαμός γίνεται στην ουρά μετά τη νίκη και του Απόλλωνα.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΛ να απειλεί πρώτη με τον Ναζλίδη, ο Πλατανιάς όμως πήρε γρήγορα τα ηνία, κυριάρχησε και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Γκζέλτσακ στο 10' και τον Νσιγκολού στο 12'. Εννιά λεπτά αργότερα όμως, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι Θεσσαλοί κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κρίζμαν που εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των Κρητικών. Στο τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από δύο ευκαιρίες, οι οποίες δεν ήταν αρκετές για να αλλάξουν το 0-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά και απείλησε στο 47' με σουτ του Νσιγκουλού, με τον Μπόζοβιτς να κρατά ξανά το μηδέν για τη Λάρισα. Στη συνέχεια όμως το παιχνίδι έπεσε σε ρυθμό, μέχρι οι οπαδοί να «ξυπνήσουν» ξανά με την ευκαιρία των βυσσινί στο 71' με τον Λεοζίνιο. Στις καθυστερήσεις ο Νσιγκουλού δεν μπόρεσε ξανά νικήσει τον Μπόζοβιτς, ενώ ήταν εξουδετερωμένος και έτσι παρέμεινε το 0-1 υπέρ της ομάδας του Κάμπου.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Κρίζμαν ήταν ο άνθρωπος για την ΑΕΛ στα Περιβόλια. Ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης και η ομάδα του έφυγε με τους 3 βαθμούς, οι οποίοι της δίνουν ανάσα. Μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο τερματοφύλακας Μπόζοβιτς που κατέβασε ρολλά.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ O Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Πλατανιά σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Κοκκαλά στην εστία, τους Στάθη, Πριντέτα, Πλιάτσικα, Κρος στην άμυνα και τους Πάτραλη-Στόιτσε αμυντικούς χαφ. Στην τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκζέζλακ, τοποθετήθηκαν οι Κοροβέσης, Ντίντακ και Νσιγκουλού.

Στο δεύτερο μέρος πέρασαν Μπουτνικ, Δημούτσος και Παπανικολάου. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν τους Κρητικούς

Στην ΑΕΛ, ο Ηλίας Φυντάνης εφήρμοσε το ίδιο σύστημα. Ο Μπόζοβιτς ήταν τερματοφύλακας στην άμυνα οι Ρέντζας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας και στην μεσαία γραμμή ο Άντονι με τον Αγκάνοβιτς. Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Λεοζίνιο έπαιξαν πίσω από τον Ναζλίδη που αγωνίστηκε στην αιχμή του δόρατος.

Στο δεύτερο μέρος μπήκαν Κούσας, Λεοζίνιο και Ναζλίδης, φρέσκαραν την ΑΕΛ και τη βοήθησαν να διατηρήσει το προβάδισμά της και τη νίκη.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος, Γκρζέλτσακ, Στάθης, Κοροβέσης, Πατράλης, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Στόιτσεφ (53' Μπούτνικ)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Άντονι, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς

Η ΦΑΣΗ Αυτή ήταν ασυζητητή, η ευκαιρία που έχασε ο Πλατανιάς, πριν προηγηθεί η ΑΕΛ. Ύστερα από απίστευτο λάθος στη θεσσαλική άμυνα, ο Νσιγκουλού βγήκε τετ α τετ με τον Μπόζοβιτς, αλλά έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... O Kαλογερόπουλος χειρίστηκε αρκετά καλά το παιχνίδι. Η μοναδική φάση που ξεσήκωσε φωνές ήταν το τετ-α-τετ του Ντεβέσα με τον Μπόζοβιτς, στο 31', όταν ο παίκτης του Πλατανιά έπεσε στο έδαφος ύστερα από μαρκάρισμα του αντίπαλου πορτιέρο, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα και τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα, μία απόφαση, για τη οποία τον δικαίωσε το ριπλέι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΛ δεν ήταν καλή στο παιχνίδι. Έπαιξε όμως εξυπνότερα από τον Πλατανιά και ήταν ουσιαστικότερη. Η ομάδα των Χανίων δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις καλές ευκαιρίες που είχε σε γκολ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο Πλατανιάς δεν παίζει ποτέ κλειστά. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στον Γιώργο Παράσχο, ότι στις ομάδες που διαχειρίστηκε, πάντα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό όμως μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδες όπως η ΑΕΛ, η οποία έχει αποδειχτεί πολύ σκληρό καρύδι στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Δείτε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags