Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Πιο ξεκούραστα από ότι δείχνει το τελικό 0-2 οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν από την έδρα των Αρκάδων, με τέρμα του Τικίνιο και ένα απίστευτο αυτογκόλ του Παπαδόπουλου, πέτυχαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της Super League. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, που είδαν το γκολ του Σίτο να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, συνεχίζουν για τέταρτο παιχνίδι χωρίς "τρίποντο", αλλά και χωρίς να έχουν πετύχουν τέρμα και πλέον αρχίζουν και… ζορίζονται.

Το μάτς:

Η αναμέτρηση στο "Θ. Κολοκοτρώνης" ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο και μόλις στο 7' θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ, στην πρώτη ευκαιρία του. Ο Καμαρά θα κάνει την σέντρα και θα βρει τον Μασούρα μέσα στην περιοχή, που με το κεφάλι θα δώσει στον Τικίνιο, που μετά από κοντρόλ θα σουτάρει δυνατά και θα κάνει το 0-1. Τρία λεπτά μετά οι Ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να απειλήσουν ξανά, με σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ. Οι Αρκάδες θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν στο 14', όταν μετά από κόρνερ και σουτ του Ρεγκίς, ο Βατσλίκ θα αποκρούσει ασταθώς, με τον Σίτο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, όμως μετά από χρήση VAR το τέρμα θα ακυρωθεί σωστά ως οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι από εκείνο το σημείο και μετά θα πάρει την πρωτοβουλία, όμως οι Ερυθρόλευκοι θα είναι αυτοί που θα πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Αγκιμπού Καμαρά θα κάνει μια σέντρα – σουτ στο 23' από πλάγια θέση, όμως παρά το γεγονός ότι το δεν φάνηκε δυνατό, ο Παπαδόπουλος στην προσπάθεια να πιάσει την μπάλα, θα την χάσει θα περάσει κάτω από τα πόδια του και θα καταλήξει στα δίχτυα κάνοντας το 0-2. Έξι λεπτά μετά ο Αφρικανός μέσος των φιλοξενούμενων θα πλασάρει έξω από την περιοχή όμως η μπάλα, θα κοντράρει στον Μασούρα και θα περάσει άουτ.

Η πρώτη αντίδραση για τους Αρκάδες μετά το δεύτερο γκολ θα έρθει στο 33', όταν μετά από σέντρα, ο Μπαράλες θα προσπαθήσει να πλασάρει από πλάγια, δύσκολη, θέση τον Βατσλίκ, όπως ο Τσέχος θα μπλοκάρει εύκολα, ενώ εφτά λεπτά μετά ένα σουτ του Άλβαρες θα περάσει άουτ. Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους γηπεδούχους να έχουν την πλάτη στον… τοίχο και για αυτό το λόγο να είναι πιο επιθετικοί, θέλοντας να καταφέρουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, ώστε να ξαναμπούν στον αγώνα.

Από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να παγώσουν τον ρυθμό, όταν είχαν την κατοχή της μπάλας και να μπορέσουν να… χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 61' οι Αρκάδες θα έχουν την πρώτη ευκαιρία τους, όταν ο Άλβαρες θα σουτάρει έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και η προσπάθεια του Κανελλόπουλου δύο λεπτά μετά. Η είσοδος του Εμβιλά θα βοηθήσει τους Πειραιώτες να πάρουν άμεσα το κέντρο, με αποτέλεσμα να διατηρούν άνετα το προβάδισμά τους , παρά την πίεση πιο ψηλά που επιχείρησαν οι παίκτες του Ράσταβατς.

Παρά τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Βατσλίκ. Αυτή η εικόνα των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στον Πέδρο Μαρτίνς να ξεκουράσει παράλληλα και τους βασικούς παίκτες του, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (30/9) με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για το Europa League. Στο 83' οι Αρκάδες θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με ένα σουτ του Σόνι, όμως η μπάλα θα κοντράρει και θα περάσει κόρνερ. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι Αρκάδες, δεν θα καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική στιγμή, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια σημαντική νίκη και να ετοιμάζεται για... διαβολοβδομάδα με Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη (30/9) και Παναθηναϊκό την Κυριακή (3/10).

Σκόρερ: 7' Τικίνιο, 23' Παπαδόπουλος (αυτ)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Αλβάρες, Ατιένζα, Καστάνο, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (71' Σάντα Φε), Καπίγια (75' Σόνι), Σίτο (58' Μπενίτο), Κρέσπι (71' Γκόμες), Μπαράλες

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βάτσλικ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (57' Εμβιλά), Μασούρας (57' Βρουσάι), Α. Καμαρά (79' Κούντε), Ονιεκούρου (79' Βαλμπουενά), Τικίνιο (68' Ελ Αραμπί).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr