Facebook Pixel Super League: Στόπερ... 20 εκατ. ευρώ για κορυφαία ελληνική ομάδα - Τρελά λεφτά στην Premier - "Κονέ" με Ρανιέρι!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-07 21:50:00

Στόπερ... 20 εκατ. ευρώ για κορυφαία ελληνική ομάδα - Τρελά λεφτά στην Premier - "Κονέ" με Ρανιέρι!

Του Αδέσποτου
Στόπερ... 20 εκατ. ευρώ για κορυφαία ελληνική ομάδα - Τρελά λεφτά στην Premier - "Κονέ" με Ρανιέρι!

Οι επαφές ενόψει Γενάρη, το χρυσό συμβόλαιο και η περίπτωση Οριέ. Το Sportdog.gr αποκαλύπττει το όνομα έμπειρου στόπερ που απασχόλησε δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες κι όλο το παρασκήνιο των επαφών. Πόσα χρήματα ζήτησε και πού υπέγραψε τελικά και με τι απολαβές.

Super League: Βρήκε ομάδα ένας ακόμη ελεύθερος ποδοσφαιριστής, από τα μεγάλα ονόματα και τις υψηλές χρηματιστηριακές αξίες, που υπάρχουν στην λίστα με τους free agents. O λόγος για τον Νικολά Ενκουλού, που συμφώνησε με την Γουότφορντ, την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ (και πρώην του Χολέμπας), στην οποία πρόσφατα ανέλαβε προπονητής ο (δικός μας) Ρανιέρι! Ο 31χρονος διεθνής Καμερουνέζος στόπερ από τον περασμένο Ιούλιο είχε μείνει ελεύθερος από την ιταλική Τορίνο, στην οποία κόστισε συνολικά 4.000.000, ενοίκιο κι αγορά. Ο Ενκουλού έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 5.000.000 ευρώ, αν και πριν δυο χρόνια αυτή έπιασε limit up, στα 20.000.000!

- Ο Ενκουλού, λοιπόν,  κατάφερε έστω και plus 30 χρονών να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο, την Πρέμιερ Λιγκ κι αφού προηγουμένως έπαιξε σε Σαμπιονά και Καμπιονάτο. Βέβαια αν δεν υπήρχε η ιταλική σύνδεση της οικογένειας Πότσο, ιδιοκτήτες Ουντινέζε και Γουότφορντ, αλλά και του κοουτς Ρανιέρι με τα κατάλληλα μανατζερικά κανάλια, ίσως σήμερα να ήταν ακόμη ελεύθερος. Ή για να το θέσω και διαφορετικά, ενδεχομένως τον Δεκέμβριο να τον βλέπαμε στα μέρη μας!

- Σύμφωνα με την ελληνο-ιταλική πιάτσα agents δυο διαφορετικές μεγάλες ελληνικές ομάδες πλησίασαν μέσα στο φθινόπωρο του Ενκουλού. Η μία μέσω του προσωπικού του ατζέντη, του Μαχίμ Νάνα και η άλλη μέσω μεγάλου ξένου μανατζερικού Γραφείου, που στο παρελθόν είχε εμπλακεί και σε άλλο ντιλαρισμά του (όταν έπαιζε ακόμη στην Γαλλία). Η μια μεγάλη ελληνική ομάδα κτύπησε την πόρτα του Καμερουνέζου στις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά τότε ακόμη σχεδόν... δεν έβλεπε το ελληνικό πρωτάθλημα!

- Η δεύτερη ελληνική ομάδα όμως, που τον βολιδοσκόπησε κι αφού είχε κλείσει το εγχώριο παράθυρο για μεταγραφές ελευθέρων, το έκανε περίπου πριν απο 10 ημέρες και τον ήθελε για τον... Δεκέμβριο. Του έκανε μια πρώτη προσφορά, του εξήγησε το πλάνο, άκουσε τις προθέσεις/απαιτήσεις του (για κλειστό 3ετές συμβόλαιο, με 7ψηφιο νούμερο σε ετήσιες καθαρές αποδοχές και πολλά μπόνους), πήρε την διαβεβαίωση του πως δεν έχει πρόβλημα να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και εκατέρωθεν μετά  το άφησαν ανοικτό για αργότερα. Κι αυτό αφού και οι δυο πλευρές περίμεναν διαφορετικά πράγματα, η μια να απελευθερωθεί μια... θέση και ο άλλος να του πάει πρόταση άμεσα από Αγγλία ή Ισπανία...

- Οι εξελίξεις στην Γουότφορντ ήταν καταιγιστικές και ο Ενκουλού δικαιώθηκε για την επιμονή/υπομονή του αφού θα παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ και με συμβόλαιο που οι αποδοχές το χρόνο θα ξεπερνάνε τα 2.000.000 ευρώ. Μάλιστα υπέγραψε με την αγγλική ομάδα ως το 2023!

- Για την ιστορία ένας άλλος σπουδαίος Αφρικανός αμυντικός, που είχε μείνει ελεύθερος από την Τότεναμ και χρηματιστηριακή αξία 20.000.000 ευρώ, έκλεισε επίσης σε ομάδα. Ο λόγος για τον Σερζ Οριέ, ο οποίος την Δευτέρα υπέγραψε στην Βιγιαρεάλ του Έμερι. Θυμίζω πως έπαιξε δυνατά τον Σεπτέμβριο στον Ολυμπιακό ο Ιβοριανός δεξιός μπακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τζαβέλλας... φέρνει εκατομμύρια στο Λιμάνι - Πώληση Έλληνα άσου - "Εξαφάνισε" ταλεντάρα ο Μαρτίνς


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags