Facebook Pixel ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚάρα για πέντε γκολ - Πάλι θα τα... ψάλλει ο Λουτσέσκου - "Τρέχει" να κλείσει παικταρά ο Σαββίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-21 22:46:00

ΠΑΟΚάρα για 5 γκολ - Πάλι θα τα... ψάλλει ο Λουτσέσκου - "Τρέχει" να κλείσει παικταρά ο Σαββίδης!

του Λάζαρου Γεωργίδη
ΠΑΟΚάρα για 5 γκολ - Πάλι θα τα... ψάλλει ο Λουτσέσκου - "Τρέχει" να κλείσει παικταρά ο Σαββίδης!

Η "μεταμόρφωση" στη Δανία με άλμα πρωτιάς και το παράπονο του Ρουμάνου. Πώς κατάφερε ο Δικέφαλος με τόσες απουσίες να νικήσει άνετα την Κοπεγχάγη, η δύσκολη συνέχεια και το μοναδικό λάθος των "ασπρόμαυρων". Ποιος είναι ο μεγάλος... κίνδυνος στην Τούμπα και η ώρα του Ιβάν.

Αποστολή εξετελέσθη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έφυγε από την Κοπεγχάγη με σπουδαίο διπλό και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας στον ευρωπαϊκό όμιλό του. Άλλωστε, θυμίζουμε ότι μόνο ο πρώτος περνά αυτόματα στην επόμενη φάση του Europa Conference League χωρίς να χρειαστεί να μπλέξει σε μπαράζ.

Οι Ασπρόμαυροι έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία στην Κοπεγχάγη και θα ήταν κρίμα να τα… διαλύσουν όλα στο φινάλε, όταν το πάρτι λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιάλτη. Παρά τις αλλαγές του Λουτσέσκου και τις σημαντικές απουσίες, η ανασταλτική λειτουργία του Δικεφάλου και ο τρόπος που πίεζαν οι κεντρικοί τους χαφ ήταν για σεμινάριο. Εσίτι και Σβαμπ, αλλά και ο Μπίσεσβαρ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο πρέσινγκ κι έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα τους να επιτεθεί με όπλο την ταχύτητα των Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα και Σφιντέρσκι.

Δεν είναι τυχαίο που οι Θεσσαλονικείς έκλεψαν τόσες φορές την μπάλα στον άξονα και «χτύπησαν» στην κόντρα. Από κλέψιμο και ταχύτατη αντεπίθεση προήλθε η αποβολή του αντίπαλου γκολκίπερ μόλις στο 8’, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται εν συνεχεία στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα. Αρχικά η ομάδα του Λουτσέσκου «έπνιξε» την Κοπεγχάγη αμέσως μετά την αποβολή και βρήκε γρήγορα το πρώτο γκολ, ενώ στη συνέχεια έβγαλε ουκ ολίγες φορές επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Μία εξ αυτών κατέληξε στο γκολ του Ζίβκοβιτς για το 2-0, αλλά οι περισσότερες χάλασαν εξαιτίας κακών επιλογών στην τελική πάσα. Θα μπορούσε να βάλει 4-5 γκολ ο Δικέφαλος εάν εκμεταλλευόταν καλύτερα τον χώρο που έβρισκε στο ανοιχτό γήπεδο στο δεύτερο 45λεπτο.

Κάπως έτσι λίγο έλειψε οι «ασπρόμαυροι» να την πατήσουν ξανά όπως συνέβη και στο πρόσφατο ματς με τον Βόλο. Με τις μνήμες να είναι νωπές από την «αυτοκτονία» της Κυριακής και το 4-4, όταν η Κοπεγχάγη μείωσε σε 2-1, τα… φίδια έζωσαν τους οπαδούς της ομάδας. Ευτυχώς, ο Πασχαλάκης δήλωσε «παρών» στην κεφαλιά του Λέραγκερ στο 84’, γιατί αν ο Δικέφαλος δεν κατάφερνε να κρατήσει τη νίκη σε αυτό το ματς, θα βυθιζόταν για τα καλά στην εσωστρέφεια, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Καλή η νίκη, αλλά σίγουρα ο Λουτσέσκου θα τα… ψάλλει στους παίκτες του για τη νωχελικότητά τους στο δεύτερο μέρος, που παραλίγο να πληρώσουν.

Ο φορμαρισμένος Ζίκοβιτς και το συμβόλαιο που «καίει» τον ΠΑOK

Στον ΠΑOΚ πανηγυρίζουν για την αγωνιστική άνοδο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στο 4-4 με τον Βόλο, ο Σέρβος εξτρέμ έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση στην Κοπεγχάγη, την οποία συνδύασε με ένα γκολ και μία ασίστ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου «τρίβει τα χέρια του» για την απόδοση του Ζίβκοβιτς, η εν λόγω εξέλιξη όμως κρύβει και παγίδες. Και αυτό γιατί το ζήτημα της ανανέωσης συμβολαίου του διεθνούς άσου δεν έχει διευθετηθεί ακόμα, κάτι που αφήνει ορατό τον κίνδυνο ο Ζίβκοβιτς να χαθεί… τζάμπα.

Το συμβόλαιο του 25χρονου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, συνεπώς ο παίκτης θα μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του από τον Ιανουάριο και έπειτα. Με ευρωπαϊκές εμφανίσεις σαν την αποψινή και συμβόλαιο που τελειώνει, είναι δεδομένο ότι οι «μνηστήρες για τον Ζίβκοβιτς θα είναι πολλοί και ο ΠΑΟΚ καλείται να τον ανανεώσει άμεσα για να αποφύγει το…. σοκ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οσμή σκανδάλου με 9+1 παίκτες του ΠΑΟΚ στην Εθνική - "Βράζουν" ΑΕΚ-ΠΑΟ, δεν... μιλάει ο Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags