Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Το ενδιαφέρον της 7ης αγωνιστικής της Super League επικεντρώνεται στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετριούνται στην πρώτη μάχη κορυφής του πρωταθλήματος. Φυσικά αυτά τα παιχνίδια συνοδεύουν πολλές αναμνήσεις. Το Sportdog ζήτησε από τέσσερις ρεπόρτερ των δύο ομάδων να θυμηθούν παιχνίδια που τους έχουν μείνει στη μνήμη, είτε γιατί σημειώθηκαν πανέμορφα γκολ, είτε γιατί το ματς είχε ανέλπιστη εξέλιξη ή για κάποιον ευτράπελο λόγο.

Σπύρος Γρομητσάρης, Γιώργος Κυριακόπουλος, Αντώνης Τσακαλέας και Γιώργος Κουβεντίδης ξετυλίγουν τις εμπειρίες τους από αυτά τα ματς:

Σπύρος Γρομητσάρης – Gavros.gr: Το 4-0 με Κάμπελ και τα καπνογόνα με Ίβιτς

Θυμάμαι το 4-0 με Μίτσελ στον πάγκο τη σεζόν 2013-2014, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάμπελ που είχε δύο ασίστ και ένα γκολ.

Το άλλο που θυμάμαι είναι η νίκη με γκολ του Ένγκελς τη σεζόν 2017-2018. Ο Ολυμπιακός ακόμα και σε φάσεις που δεν ήταν απολύτως καλά ή είχε προβλήματα πάντα είχε τον τρόπο είτε να παίρνει με ένα γκολ αυτά τα παιχνίδια είτε να καταλήγει σε θρίαμβο.

Μου έρχεται στη μνήμη επίσης το περιβόητο παιχνίδι με τα καπνογόνα τον Οκτώβριο του 2016. Ο Βλάνταν Ίβιτς, προπονητής του ΠΑΟΚ τότε, εξαιτίας των διακοπών από την ατμόσφαιρα τράβηξε δύο φορές την ομάδα του από το γήπεδο και ζητούσε να διακοπεί το παιχνίδι.

Γιώργος Κυριακόπουλος – Onsports: «Όργια με Τζιοβάνι, Ριβάλντο και Καστίγιο»

Το πρώτο ματς που μου έρχεται στο μυαλό ήταν το 5-1 της σεζόν 2004-2005! Χαρακτηριστικό το πέμπτο γκολ με συνδυασμό Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Καστίγιο. Είχαν κάνει όργια οι τρεις τους σε εκείνο το παιχνίδι.

Το δεύτερο που μου έρχεται ήταν μία ήττα, όταν ο ΠΑΟΚ είχε Αναστασιάδη στον πάγκο τη σεζόν 2014-2015. Ήταν ματς που δεν γίνεται να το χάσει ο Ολυμπιακός. Αλλά η ποιότητα κάποιων συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Επίσης χαρακτηριστικό παιχνίδι που δεν ξεχνιέται ήταν αυτό της σεζόν 2018-2019. Είχε τρομερή ατμόσφαιρα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε μονότερμα. Το ματς ήταν κατηφορά για τον ΠΑΟΚ. Φάνηκε, όμως ότι μία στραβή είναι αρκετή για να γίνει το κακό. Αναφέρομαι στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς.

Σε αυτό το ματς ο Πασχαλάκης κράτησε όρθια την ομάδα του Λουτσέσκου. Είχε κάνει τρομερές επεμβάσεις. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μεγάλη πίεση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και πήρε ένα μεγάλο διπλό χωρίς στην ουσία να έχει ευκαιρία στο Φάληρο.

Αντώνης Τσακαλέας – Paok24: «Έκρηξη στο Καραϊσκάκη με γκολάρα Φουστέρ»

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το παιχνίδι της σεζόν 2014-15 όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1. Δεν αποτυπώθηκε στη μνήμη μου εξαιτίας της νίκης. Θεωρώ, ότι σε εκείνο το παιχνίδι μπήκαν δύο από τα καλύτερα γκολ που έχουν μπει σε τέτοια παιχνίδια. Ήταν το γκολ του Φουστέρ που έκανε το 1-1 και το γκολ του Περέιρα που έγινε το 1-2.

Στο γκολ του Ισπανού ένιωσα λες και εξερράγη το γήπεδο. Ήταν ο ορισμός της γκολάρας, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Το γήπεδο ήταν στο πόδι. Πιστεύω, ότι δεν υπήρχε ούτε ένας Ολυμπιακός που να μην έγινε το μπαμ μέσα του. Το κοντράστ ήταν η απίστευτη σιγή στο γκολ του Περέιρα. Σε κάποιο σημείο πετάχτηκε κάποιος και είπε στον διπλανό του “τί έβαλε ο τσόγλανος”.

Είναι η στιγή που έχει δεχτεί το γκολ από έναν αντίπαλο που όχι απλά δεν θέλεις να φας γκολ, αλλά να τον κερδίσεις 5-0 και να στεναχωρεθείς όταν χάνεις ευκαιρία. Καταλαβαίνεις, ότι έχει βάλει ένας όντως πολύ ωραίο γκολ. Ψάχνεις στο μυαλό σου μέσα σου, ως οπαδός μία δικαιολογία που έχασε η ομάδα σου. Εκεί ο Ρομπέρτο έκανε το ανθρωπίνως δυνατόν. Πολλές φορές λέω, ότι η εκτίναξη ενός τερματοφύλακας κάνει ακόμα πιο όμορφο και θεαματικό ένα γκολ. Εκεί καταλαβαίνεις, ότι προσπάθησε υπερβάλλοντας εαυτόν. Όσο ξύλινο και να φαίνεται, όταν το γράφουμε ή το λέμε.

Γιώργος Κουβεντίδης – FORZA: «Φοβερό παιχνίδι Σικαμπάλα»

Το πιο χαρακτηριστικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ήταν ένα παιχνίδι το 2005 κεκλεισμένων των θυρών, όπως το φετινό. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και πήρε τη νίκη με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη με φοβερό παιχνίδι Σικαμπάλα. Εκείνη την εποχή ο Αιγύπτιος είχε έρθει ως κάτι εξωτικό στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας μικρός ζογκλέρ.

Έχει μείνει άλλωστε το… αλήστου μνήμης σύνθημα «μάθε στον Ριβάλντο λίγο μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα», που φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για τον Αιγύπτιο, μιας και ο ερχομός του στην Ελλάδα είχε συμπέσει με την άφιξη του Ριβάλντο για τον Ολυμπιακό.

Εκείνες τις εποχές ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα. Περνούσε ακόμα τα πέτρινα χρόνια. Τότε μία νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη ήταν τεραστίου μεγέθους. Σήμερα δεν είναι έτσι.

Επίσης ένα παιχνίδι πολύ έντονο ήταν αυτό του 2014-12015 με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής με το γκολ του Περέιρα. Ποτέ ξανά ένα γκολ δεν έκανε τόση εκκωφαντική σιωπή. Με αυτό το γκολ ο ΠΑΟΚ είχε πάει στο +5 και μετά τον πήρε η κατρακύλα. Πάντως από την ώρα που ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε όλα τα ματς εκεί μέσα είναι έντονα.

​ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φάντασμα ο Καμαρά, θα κλατάρουν στον Ολυμπιακό - Δεν... μαντεύεις τον Γιαννίκη - Μεταγραφή ο ΠΑΟΚ"