Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες έχουν καλύτερο ρόστερ και με μεγαλύτερο βάθος από εκείνο των Θεσσαλονικέων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Χάρης Μπανιώτης.

Ο παλαίμαχος άσος, που έχει θητεία και σε Ερυθρόλευκους και Δικέφαλο, σχολίασε ακόμα την εικόνα των δύο ομάδων που δεν ήταν καλή, το σταμπάρισμα του Μαρτίνς πάνω στον Εσίτι, ενώ έκρουσε και το καμπανάκι στους ανθρώπους τού Ολυμπιακού για τους Μασούρα-Αγκιμπού Καμαρά.

"Στο πρώτο καλύτερος ο Ολυμπιακός - Κρύο παιχνίδι χωρίς κόσμο - Να έχουν ξεκούραστες ομάδες"

"Ήταν ντέρμπι που στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, ήθελε το παιχνίδι παραπάνω από τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο είδα διαφορετικό Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά γενικά ήταν κρύο παιχνίδι χωρίς τον κόσμο, αγωνιστικά και οι δύο ομάδες δεν ήταν καλά", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Το πιο εύκολο είναι να πούμε ότι για αυτό ευθύνονται τα μεσοβδομάδα ματς, αλλά σε αυτό το επίπεδο που βρίσκονται, με πρωταθλητισμό και Ευρώπη, πρέπει να βρουν τους κατάλληλους τρόπους για να έχουν ξεκούραστες ομάδες. Οι άλλες ομάδες που τα κάνουν αυτά στην Ευρώπη, τι πρέπει να πουν; Εμείς βάζουμε ως παράγοντες το έξτρα παιχνίδι, το ταξίδι, τον βροχερό καιρό, ο,τι πηγαίνει στο μυαλό του καθενός. Αυτά είναι εύκολα να τα λέμε".

 



"Φοβόταν το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ - Άδικο τον Εσίτι - Μπλόκο Μαρτίνς, έπρεπε να το αλλάξει ο Λουτσέσκου"

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάστηκε όπως μας έχει συνηθίσει σε εκτός έδρας παιχνίδια, με συγκέντρωση, με μάτια που γυαλίζουν.

"Ο ΠΑΟΚ αν δεν φοβόταν το παιχνίδι στην αρχή θα έπρεπε να έπαιζε ελεύθερα όπως οι μεγάλες ομάδες (εδώ η Γιουνάιτεντ έφαγε 5 γκολ από τη Λίβερπουλ), αλλά μερικές φορές τους προπονητές τους τρώνε τα συστήματα. Δεν γυαλίζει το μάτι λοιπόν, σημασία έχει πώς θα σου πάει το παιχνίδι. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, ποιο μάτι να γυαλίζει; Για αυτό είναι όμορφο το ποδόσφαιρο. Κάθε προπονητής έχει πια 5 βοηθούς με laptop. Αλλά αν ένας παίκτης δεν μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του, δεν πάει να του λέει ο προπονητής και να ζωγραφίζει σε χαρτιά και πινακάκια όπως οι προπονητές του μπασκετ; Δεν γίνεται τίποτα"!

Σωστά την έχουν πέσει όλοι στον Εσίτι; Γιατί είναι γεγονός ότι ο Μαρτίνς τον είχε σημαδέψει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

"Είναι άδικο για το παιδί, δηλαδή ήθελε να κάνει λάθη ο Εσίτι; Αλλά να πω και κάτι άλλο: Από τη στιγμή που ο Μαρτίνς κάνει μπλόκο πάνω στον παίκτη, ο Λουτσέσκου δεν έπρεπε να ανοίξει τα μάτια του και να αλλάξει την κατάσταση; Όταν το έκανε αυτό, στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξε η κατάσταση για τον ΠΑΟΚ".

"Πιο καλό ρόστερ ο Ολυμπιακός από ΠΑΟΚ - Αυτό να προσέξουν στο Λιμάνι - Μασούρας και Αγκιμπού"

Ο Λουτσέσκου, πάντως, παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερα προετοιμασμένος πνευματικά και άξιζε τη νίκη.

"Οι προπονητές για εμένα πρέπει να λένε, πάντα, ο,τι βλέπει όλος ο κόσμος και όχι δικαιολογίες. Ένα παιχνίδι το χάνεις για πολλούς λόγους, τύχη, μέρα, τα έχει όλα το ποδόσφαιρο. Ακόμα και καλύτερη πνευματική προετοιμασία".

Ποιον ξεχωρίσατε από τον Ολυμπιακό;

 

"Ο Ολυμπιακός έχει πιο καλό ρόστερ και με βάθος, ο,τι και να λέμε. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν περάσει το όριο και προσπαθούν με την εμπειρία. Ήταν παιχνίδι που δεν μου άρεσε πάντως, άσχετα από τις δικαιολογίες που μπορεί να βρει ο καθένας".

 

Πριν κλείσουμε, πείτε μου δύο λόγια για τον Ολυμπιακό;

 

"Αν αυτοί οι δύο που ξεχώρισαν και χθες, ο Μασούρας και ο Αγκιμπού, αν δεν είναι αυτοί που πρέπει, ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Όλη η ομάδα είναι αυτοί οι δύο παίκτες, να το προσέξουν αυτό στον Ολυμπιακό, να το δουν, αν θέλουν να προχωρήσουν στην Ευρώπη. Ειδικά ο Αγκιμπού φαίνεται ότι θα φύγει εύκολα".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές βάσει... θυμικού ο Μαρτίνς - Έχασε ο "τζογαδόρος" Λουτσέσκου- Ποιος Γιοβάνοβιτς, ο Ράσταβατς